Πολυτεχνείο: Επεισόδια με μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ένταση με ρίψεις μολότοφ σημειώθηκε σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.Μολονότι στην Αθήνα δεν σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου, ένταση με ρίψεις μολότοφ έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
αλλά και στην…

Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας περί τις 20:10 και σύμφωνα με το Thesstoday, άγνωστοι από το δεύτερο μπλοκ που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘ ενώ έπειτα έβαλε φωτιά σε κάδους. Η αστυνομία με τη σειρά της απάντησε με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Βγήκε ο «Αίαντας»

Προκειμένου να σβήσει τις φωτιές που έβαλαν όσοι δημιούργησαν τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» επιστρατεύτηκε από την αστυνομία.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην πλατεία Σιντριβανίου, σχηματίζοντας κλοιό μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΘ και τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο σημείο οι συμμετέχοντες στη μικρή ομάδα των διαδηλωτών.

Νωρίτερα στη συμπρωτεύουσα, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μια αμερικανική σημαία μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν το «πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Ακορντεόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολυτεχνείο, Επεισόδια, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,polytechneio, epeisodia, thessaloniki, patra