Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλάνα από το χωριό Σαρτανά όπου σκοτώθηκαν δύο Έλληνες

Οι πρώτες εικόνες από το χωριό στην Ουκρανία όπου χύθηκε ελληνικό αίμα σε βομβαρδισμό της Ρωσίας.Δύο έλληνες ομογενείς νεκροί, άλλοι έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, είναι ο τραγικός απολογισμός ενός βομβαρδισμού της Ρωσίας στο χωριό Σαρτανά, στην Ουκρανία. Τις πρώτες εικόνες από το…

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει

απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρει το ΥΠΕΞ και καταλήγει:

«Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Δένδιας: Οδύνη για τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό άλλων έξι στην Ουκρανία

Μήνυμα για τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό άλλων έξι στο χωριό Σαρτανά έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος», αναφέρει ο έλληνας ΥΠΕΞ στο Twitter.

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1497582301714305024}

Βαρβιτσιώτης: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τον ρωσικό βομβαρδισμό αμάχων

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε στο Twitter.

«Εκφράζω τη θλίψη μου & τον αποτροπιασμό μου για τον ρωσικό βομβαρδισμό αμάχων στο χωριό Σαρτανά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο & τον τραυματισμό ομογενών μας. Η Ρωσία οφείλει έστω & τώρα να αντιληφθεί ότι αυτός ο πόλεμος μόνο χαμένους θα έχει & ειδικά αθώα θύματα».

{https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1497584002311634947}

Κατσανιώτης: Εκφράζω την απερίφραστη καταδίκη για τον βομβαρδισμό αμάχων

Αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών μας, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, εκφράζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα