Πολεμικό Ναυτικό: Την Πέμπτη στη Λάρισα η κηδεία της Θάλειας - «Δεν ξέρω από τι πέθανε το παιδί μου»

Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης ναυτικής δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού.Στη Λάρισα με C-130 αναμένεται να μεταφερθεί σήμερα, Τετάρτη (31/8), η σορός της 19χρονης Θάλειας Κορδαμπάλου, της ναυτικής δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού που άφησε την τελευταία της πνοή στην Ιταλία.…

«Τι να πω για ένα παιδί 19 χρονών που έφυγε. Ένα παιδί ευγενικό, συνεσταλμένο, με όνειρα, με αισιοδοξία, με χαρά, με τα ενδιαφέροντά του, με τους φίλους του, που ερχόταν στο χορευτικό, που πηγαίναμε στις εκδηλώσεις μας. Γεμάτο ζωή»

σημείωσε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Οι γονείς της 19χρονης μόλις πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους, ταξίδεψαν αμέσως στη Νάπολη με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού. Ήταν το όνειρο της Θάλειας να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και μόλις είχε ξεκινήσει να το ζει.

«Την πρώτη φορά δεν τα είχε καταφέρει, είχε περάσει σε μια άλλη σχολή στην Αθήνα και ξαναέδωσε γιατί ήθελε εκεί. Εγώ θυμάμαι πως την είδα τελευταία φορά τα Χριστούγεννα που είχε έρθει. Ότι περνάει καλά, ότι, εντάξει, είναι δύσκολα, ότι «είμαστε μέσα αλλά μ’ αρέσει…», περιέγραψε η δασκάλα παραδοσιακών χορών της δοκίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία με τον χαμό της 19χρονης Θάλειας έγινε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου θερινού εκπαιδευτικού πλου μετά τον απόπλου από το Λαγκουλέτ της Τυνησίας και πριν τον κατάπλου στη Νάπολη.

Το επικρατέστερο σενάριο για τον τραγικό της θάνατο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο για την άτυχη Θάλεια είναι να υπέστη σοβαρή τροφική δηλητηρίαση από φαγητό που κατανάλωσε σε αλυσίδα fast food στην Τυνησία όπου έκανε στάση το πλοίο «Προμηθέας».

Η 19χρονη δόκιμος φέρεται να μοιράστηκε ένα μπέργκερ και ένα μιλκσέικ με μία φίλη της όταν το πλοίο Προμηθέας έδεσε στην Τυνησία και το πλήρωμα βγήκε στη στεριά για μια μικρή βόλτα και φαγητό. Ωστόσο όταν επέστρεψαν στο καράβι, 15 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Και συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε. Η 19χρονη παρουσίασε πυρετό, ένα πρήξιμο στο πόδι, είχε σημάδια ουρολοίμωξης, ωστόσο, σύμφωνα με τον γιατρό του πλοίου δεν έχριζε άμεσης διακομιδής σε νοσοκομείο. Ετσι, περίμεναν να φτάσουν στο λιμάνι της Νάπολης της Ιταλίας για να δέσουν και να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενώ η 19χρονη παρέμενε στην ίδια κατάσταση, χρειάστηκε το πλοίο στο οποίο υπηρετούσε, το οποίο είναι γενικής υποστήριξης, να δώσει πετρέλαιο στην φρεγάτα «Κανάρης».

Η διαδικασία αυτή γίνεται εν πλω, με μειωμένη ταχύτητα και διαρκεί περίπου 3 ώρες. Υπήρξε έτσι μία καθυστέρηση στον ελλιμενισμό του «Προμηθέα» στη Νάπολη που μένει να αποδειχθεί αν έπαιξε ρόλο στην τραγική κατάληξη της κοπέλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα