Πλησιάζει καταιγίδα στην Αττική: Τι ώρα τελειώνει η κακοκαιρία (live χάρτης)

Κακοκαιρία εξπρές για κάποιες ώρες στην Αττική. Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες.Οι καταιγίδες δεν ήρθαν τελικά τα ξημερώματα στην Αττική, όμως αναμένονται νωρίς το πρωί στα δυτικά και τα βόρεια κυρίως του νομού, σύμφωνα με νεότερη πρόγνωση. Η κακοκαιρία, ωστόσο, δείχνει…

Ο νομός Αττικής τα ξημερώματα δεν δέχτηκε κάποιο ισχυρό χτύπημα, με καταιγίδες να σημειώνονται στα Βίλια περίπου στις 5 το πρωί. Μέσα στις επόμενες ώρες ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της

βόρειας και δυτικής Αττικής, όπου και θα σημειωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα. Βροχερός θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη Αθήνα.

Μέχρι τις 9 το πρωί, πάντως, αναμένεται το σύστημα να έχει εξασθενήσει στην Αττική.

Έπειτα, το μέτωπο θα μετατοπιστεί ανατολικά, συγκεκριμένα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα Δωδεκάνησα, όπου αναμένεται η κακοκαιρία να περιοριστεί τις βραδινές ώρες.

Στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται καταιγίδες και μεγάλο ύψος βροχόπτωσης σήμερα, Δευτέρα.

Πάντως, χθες το βράδυ και τα ξημερώματαο καιρός έδειξε τα δόντια του σε Κέρκυρα και Πάτρα, όπου σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις.

Live η πορεία της κακοκαιρίας:

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει τη Δευτέρα ως εξής:

α. Κατά τόπους τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

γ. Πρόσκαιρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη νότια Εύβοια. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να επηρεαστούν πρόσκαιρα και οι βόρειες Κυκλάδες.

δ. Από τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

ε. Από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα