Πιτίνο: «Σπάει η καρδιά όλων μας για τον Κόμπι»

Οι δηλώσεις Πιτίνο μετά νίκη επί του ΠΑΟΚ

Το αγωνιστικό κομμάτι της σημερινής ευρείας νίκης του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ πέρασε σε δεύτερη μοίρα στις δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου, με τον τεχνικό των «πράσινων» να εστιάζει στο θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και να αποκαλύπτει ότι διάβασε στους παίκτες του την ομιλία

του «Black Mamba» από το βράδυ που σταμάτησε το μπάσκετ.

«Πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ είπα στην ομάδα πως δεν θα μιλήσουμε για μπάσκετ, αλλά για τον Κόμπι», είπε αρχικά ο Πιτίνο και συνέχισε:

«Το βράδυ που έγινε ντραφτ ήμουν εκεί, ενώ είχα προσπαθήσει να τον πάρω στο Κολλέγιο. Ήξερα πολύ καλά τι παίκτης ήταν. Είμαι απίστευτα στεναχωρημένος και για τον Κόμπι και για την κόρη του, αλλά και για όλους εκείνους που βρίσκονταν στο ελικόπτερο. Σπάει η καρδιά όλων μας. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλοι μπορούμε να πάθουμε κάτι ανάλογο. Αυτό που με εντυπωσίασε στον Κόμπι είναι πως μετά το τέλος της καριέρας του έγινε ακόμα σπουδαιότερος άνθρωπος. Ήταν ένας από τους 5 καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά δεν έμεινε εκεί. Έγινε πετυχημένος επιχειρηματίας, κέρδισε Όσκαρ και αφοσιώθηκε στην οικογένειά του. Οι επαγγελματίες παίκτες δεν έχουν την πολυτέλεια όσο αγωνίζονται να είναι με τους ανθρώπους τους. Όμως εκείνος μετά το τέλος έδειξε πόσο μεγάλη προτεραιότητα ήταν γι’ αυτόν η οικογένειά του. Και αυτό για εμένα μεγάλωσε την “ κληρονομιά” του. Και αυτό που έγινε είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστούν όσοι έμειναν πίσω. Και γι’ αυτό ο θρήνος είναι για όλη την Αμερική. Όχι μόνο για τους φίλους των Λέικερς. Και φυσικά οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους εκείνους που έχασαν τους ανθρώπους τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιτίνο, Σπάει, Κόμπι,pitino, spaei, kobi