Πήλιο: «Βοήθεια, είναι θαύμα ότι σας μιλάω» - Κραυγή απόγνωσης από εγκλωβισμένους

Δραματική έκκληση για βοήθεια από τον Άγιο Ιωάννη Πηλίου. «Είμαστε αποκομμένοι από παντού, σε λίγο δεν θα ξέρετε αν ζούμε».Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου και του Πηλίου, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας Daniel που έχει βυθίσει στη λάσπη τεράστιες εκτάσεις.…

Βιβλική καταστροφή στη Μαγνησία με έναν νεκρό

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τον Βόλο αλλά και το Πήλιο και έπεται και συνέχεια, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση αναμένεται νέα

έξαρση του φαινομένου τις επόμενες ώρες.

Ο τραγικός απολογισμός έως τώρα είναι ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας είναι ο πατέρας από τον Βόλο, που δηλώνεται επίσημα αγνοούμενος. Οι άλλοι δύο αναζητούνται μετά από δηλώσεις του αντιδημάρχου Πάλτσης, στο Νότιο Πήλιο, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως αγνοούμενοι από επίσημες πηγές.

Ανυπολόγιστες όμως είναι και οι υλικές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα ενώ ο κόσμος πέρασε την νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό.

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, εστάλη νέο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Μαγνησίας, στο οποίο επισημαίνεται ότι παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλον τον νομό και για σήμερα Τετάρτη (6/9).

Προβλήματα υπάρχουν προβλήματα και στην Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας.

Η πόλη του Βόλου μετατράπηκε σε μια λίμνη με λασπόνερα.

Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στην Αργαλαστή Πηλίου

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης. και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου την Τρίτη (5/9). Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ.

Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργήθηκε προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχείο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παρέμεινε πυροσβεστικό όχημα για τη συνεχή άντληση των υδάτων.

Το επικαιροποιημένο δελτίο κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα επιφέρει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πήλιο, Βοήθεια, - Κραυγή,pilio, voitheia, - kravgi