Πέτσας: Ποια χαμόγελα; Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Πεντέλη για αποτίμηση των ζημιών

«Δεν πρέπει να αποτιμήσουμε την κατάσταση; Δεν πρέπει να επισκεφθούμε την περιοχή; Θα μας το απαγορεύσει ο κ. Τσίπρας;», είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πέτσας για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πεντέλη.Στις «βολές» του Αλέξη Τσίπρα για τις «ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα» στην Πεντέλη απάντησε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την περιοχή, προκειμένου να…

Αποτίμηση στο επιχειρησιακό
σχέδιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο περιορισμός της πυρκαγιάς αυτής σε λιγότερο από 24 ώρες με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, οφείλεται στον συντονισμό και την αυταπάρνηση όλων.

Στο ενδεχόμενο του εμπρησμού σχολίασε ότι είναι βασικό να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών, αλλά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις περίεργες συνθήκες που υπήρξαν.

Περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους πυροσβέστες

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι οι πυρκαγιές την Αττική έγιναν εντός αστικού ιστού με σχεδόν 100.000 κατοίκους, επομένως το έργο της εκκένωσης ήταν πολύ απαιτητικό και έπρεπε οι εκκενώσεις να γίνουν μέσα στην νύχτα και γρήγορα. Κατόπιν των εκκενώσεων αναγκαία ήταν η παρουσία των αστυνομικών για προστασία των κατοικιών από την Αστυνομία.

Επιπλέον ενέργειες στήριξης της πρόληψης

«Το Υπουργείο εσωτερικών χρηματοδοτεί, μέσω του προγράμματος ”Αντώνης Τρίτσης”, πολλές ενέργειες που αφορούν την πολιτική προστασία, την χρήση έξυπνων αισθητήρων και άλλων μέσων επιτήρησης, πρόληψης, καθώς και άμεσης αντίδρασης και ενημέρωσης των κέντρων επιχειρήσεων σε τοπικό και πιο κεντρικό επίπεδο» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Μέτρα στήριξης των πληγέντων

Στήριξη για τις δαπάνες των πρώτων αναγκών των φυσικών προσώπων που ορίζονται στα 600 ευρώ, αντικατάσταση οικοσυσκευών με κρατική στήριξη μέχρι 6.000 ευρώ, παροχή στεγαστικής συνδρομής εώς και 80% από το κράτος σε περίπτωση καταστροφής του σπιτιού, είναι μερικά από τα μέτρα που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση για την στήριξη των πυρόπληκτων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των πολιτών.

Σενάριο εκλογών

Στα σενάρια των εκλογών ο Στέλιος Πέτσα απάντησε: «Κάθε υπουργείο κάνει τη δουλειά του, είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα