Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, σε δύο δόσεις το επίδομα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης και από ποιες ημερομηνίες ξεκινούν οι αιτήσεις. Οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και τι επιδοτείται.Επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης θα μπορέσουν να διεκδικήσουν χιλιάδες δικαιούχοι
πριν τα Χριστούγεννα, ενώ διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των…

Η τιμή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Κοντά στο 1,14 – 1,15 ευρώ το λίτρο κάνει πρεμιέρα στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης, τιμή αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά που κυμαινόταν στα 0,8 ευρώ. Και αυτό, την ώρα που οι μετεωρολόγοι αναμένουν έναν δύσκολο χειμώνα με κρύο και χιόνια.

Στα νησιά η τιμή είναι στο 1,20 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι στο 1,13 -1,17 ευρώ το λίτρο.

Πηγές της αγοράς που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι περιορισμένο, διότι είτε διαθέτουν απόθεμα από πέρσι, είτε ελπίζουν σε καλύτερες τιμές το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στη λήξη της περιόδου θέρμανσης, τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε κοντά στο 1 ευρώ.

Οι τιμές αυτές αφορούν παραδόσεις πάνω από 1.000 λίτρα στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ σε περιοχές όπου το κόστος μεταφοράς είναι αυξημένο και για μικρότερες ποσότητες η τιμή είναι έως και 10 λεπτά ανά λίτρο υψηλότερη.

Σημαντικό τμήμα των ανατιμήσεων αντισταθμίζεται από το αυξημένο σε σχέση με πέρυσι επίδομα θέρμανσης το οποίο εκτός από το πετρέλαιο χορηγείται και σε όσους θερμαίνονται με φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και βιομάζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πετρέλαιο, Πότε,petrelaio, pote