Πετρέλαιο θέρμανσης 2023: Η είδηση που θα εκτοξεύσει την τιμή

Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με «κλειδώμενη» αλλά «εύθραυστη» τιμή. Οι εξελίξεις που κρίνουν την επόμενη μέρα. Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου είναι η πρώτη μέρα διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή να έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Παράγοντες της αγοράς αλλά και διεθνείς αναλυτές παρακολουθούν την…

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια και τα νησιά (όπως ισχύει παγίως) επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς. Τα τελικά μεγέθη θα διαμορφωθούν αύριο με βάση τις διεθνείς τιμές και την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου της Παρασκευής.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι πάντως επί του παρόντος περιορισμένο καθώς οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που έχουν γεμάτες δεξαμενές καθώς αγόρασαν πετρέλαιο την άνοιξη, στη λήξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου όταν οι τιμές είχαν υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα προκειμένου να το αποθεματοποιήσουν για τον προσεχή χειμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πετρέλαιο, 2023,petrelaio, 2023