Περιστέρι: Γονέας χτυπάει μαθητή δημοτικού - Καταγγελίες για ρατσισμό

Στο Περιστέρι ένας γονέας βάρεσε και έσυρε στο δρόμο έναν, μαθητή δημοτικού, με την δικαιολογία ότι χτύπησε το γιό του.

Στο Περιστέρι εξελίχθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο, όταν ένας γονέας άρχισε να βαράει και να σέρνει στο δρόμο ένα μαθητή δημοτικού, μπροστά στα μάτια δεκάδων άλλων παιδιών.

Μάλιστα, οι γονείς του μαθητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον ενήλικα,

μίλησαν στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο συγκεκριμένος γονέας ενοχλείται από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι από την Αλβανία και προτρέπει το παιδί του να ασκεί bullying στον Αλβανό μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, τονίζοντας την καταγωγή του.

Ο ίδιος ο μαθητής της Τ’ Δημοτικού εξηγεί ότι όλα ξεκίνησαν όταν ένας συμμαθητής του τον πλησίασε, άρχισε να προσβάλλει την καταγωγή του και τον χτυπά. Τότε εκείνος τον σπρώχνει σε μια προσπάθεια να αμυνθεί και στην συνέχεια, έφτασε ο πατέρας του συμμαθητή, ζητώντας τον λόγο.

Έτσι, ο ίδιος έπιασε από τα μαλλιά τον Αλβανό μαθητή, τον έριξε στο έδαφος και τον χτύπησε.

Μάλιστα, το ίδιο το παιδί περιγράφει το περιστατικό και τονίζει ότι «έρχεται με τσαμπουκά και μου χώνει μπουκέτο. Μετά τον ρίχνω κάτω και έρχεται ο μπαμπάς του. Ο μπαμπάς του με σπρώχνει και φεύγει ο γιος του. Και μετά με πιάνει από τα μαλλιά και μου χτυπάει το κεφάλι στο έδαφος».

Στη συνέχεια, ο 12 μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση στον αυχένα. Στο κολάρο που φοράει έχει γράψει τα λόγια που ισχυρίζεται ότι του είπε ο πατέρας του συμμαθητή του.

Μάλιστα, οι γονείς του 12χρονου έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και τονίζουν ότι ανησυχούν – μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό – γι’ αυτό και σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο το παιδί τους να αλλάξει σχολείο.

Επίσης, ο 12χρονος με τον συμμαθητή του έχουν συχνά διαφορές και μέσα στο σχολείο, ενώ το παιδί έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, όπου ζουν εδώ και 30 χρόνια οι γονείς του, οι οποίοι προέρχονται από την Αλβανία.

«Με βρίζει για τη χώρα μου και ο μπαμπάς του μία φορά μου φώναξε επειδή είχαμε ξανά τσακωθεί και αυτή τη φορά με έπιασε απ’ τα μαλλιά», είπε στο Open ο μαθητής και ο πατέρας του πρόσθεσε ότι «το παιδί αυτό λέει στους συμμαθητές του “μην κάνετε παρέα τον Κ.., του Αλβανού”, τον βρίζει, γιατί είναι από την Αλβανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα