Πέντε δρόμοι της Νέας Υόρκης μετονομάζονται σε «Black Lives Matter»

Πέντε δρόμοι της Νέας Υόρκης μετονομάζονται σε «Black Lives Matter» ανακοινώθηκε σήμερα, ημέρα κηδείας του Τζορτζ Φλόιντ.

Πέντε δρόμοι της Νέας Υόρκης θα μετονομαστούν σε «Black Lives Matter» («Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν»), ανακοίνωσε την Τρίτη (9/6) ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ημέρα κατά την οποία οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ συνεχίστηκαν και με τις λέξεις αυτές να βρίσκονται στα χείλη εκατοντάδων πολιτών στις ΗΠΑ.

Το σύνθημα θα ζωγραφιστεί

επίσης στους δρόμους σε «καίρια τοποθεσία» σε καθένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα, όπως ανέφερε. Η μία θα είναι κοντά στο Δημαρχείο του Μανχάταν, με τα άλλα σημεία να επιλέγονται από συμμετέχοντες, ακτιβιστές και στελέχη της πόλης.

«Αυτό που θα είναι ξεκάθαρο - το όνομα του δρόμου και στους δρόμους της πόλης μας - είναι το συγκεκριμένο σύνθημα που αυτή η πόλη πρέπει τώρα να αισθανθεί πολύ πολύ βαθιά, και αυτό το έθνος επίσης, ότι οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιουριέλ Μπάουζερ, μετονόμασε την περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο σε «Black Lives Matter Plaza» («Πλατεία Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν») με τις λέξεις ζωγραφισμένες με τεράστια κίτρινα γράμματα σε κοντινούς δρόμους.

«Αηδιασμένος» ο Κουόμο από τον ισχυρισμό του Τραμπ για ηλικιωμένο διαδηλωτή

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα «αηδιασμένος» από τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας 75χρονος διαδηλωτής που φαίνεται σε ένα βίντεο να σπρώχνεται από αστυνομικό στο Μπάφαλο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα tweet σήμερα που με εκπλήσσει ακόμη και μετά από όλα τα tweets που έχει κάνει», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή του ενημέρωση. «Διαβάζεις τα tweets του, φτάνεις σε ένα σημείο που λες, ‘Τίποτα δεν μπορεί να με εκπλήξει - τα έχω δει όλα'», πρόσθεσε ο κυβερνήτης. «Και μετά εκπλήσσεσαι ξανά. Σοκάρεσαι ξανά. Αηδιάζεις ξανά».

Ο Κουόμο ζήτησε μάλιστα από τον Τραμπ να απολογηθεί.

«Κατηγόρησε αυτόν τον άντρα ότι συνδέεται με τους Antifa - χωρίς καμία απόδειξη. Χωρίς γεγονότα, απλά ένας ισχυρισμός», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας.

«Θέλω να πω, αν υπήρχε ποτέ ένα κατακριτέο, ανόητο σχόλιο, και από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (...) Αυτή τη στιγμή της αγωνίας και του θυμού τι κάνει; Ρίχνει λάδι στη φωτιά... Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτό το tweet», κατέληξε ο Κουόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα