Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο: Σήμερα η κορύφωση του καρναβαλιού – Τι ώρα οι παρελάσεις

Κέφι, μουσική και χαρά γεμίζουν τους δρόμους της Πάτρας, της Ξάνθης και του Ρεθύμνου για το φετινό καρναβάλι.Οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι κορυφώνονται σήμερα, Κυριακή (17/03), και τα βλέμματα όλων συγκεντρώνουν η Πάτρα, η Ξάνθη και το Ρέθυμνο που φημίζονται για τις Απόκριες. Βέβαια,
σύμφωνα με τα… Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2024: Πανδαισία χρωμάτων, ήχου και γλεντιού

Την Κυριακή (17/03), στη 1:30 το μεσημέρι, θα γίνει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης, στην Πλατεία Δημοκρατίας. Σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και γλεντιού, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές διασκεδάζουν, χορεύοντας, με το κέφι να ξεχειλίζει σε ολόκληρη την πόλη.

Η παρέλαση καταλήγει στο μεγάλο πάρκο του γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης, όπου συνεχίζεται το πάρτι των Συλλόγων. Στις 19:00, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xanthinea.gr, ακολουθεί η τελετή λήξης του Καρναβαλιού της Ξάνθης με το γνωστό έθιμο, «το Κάψιμο του Τζάρου» το οποίο συνοδεύεται από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τη ρίψη πυροτεχνημάτων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xanthi Carnival (Official) (@xanthi_carnival)

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2024: Μια παρέα στους δρόμους της πόλης

Συνολικά 27 ομάδες με τα πληρώματα τους, περίπου 10.000 καρναβαλιστές και με 23 περίτεχνα άρματα που φτιάχτηκαν με έμπνευση, μεράκι, χιούμορ και πολύ αγάπη, έρχονται να δικαιώσουν όσους επέλεξαν και φέτος το Ρέθυμνο για το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς. Επισκέπτες και Ρεθεμνιώτες θα συναντήσουν φέτος και θα απολαύσουν τις ιδέες και τα μηνύματα των Καρναβαλικών ομάδων μέσα από τα θέματα που για μήνες ετοίμαζαν.

Πρόκειται για τις ομάδες και τα θέματα: «ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ Mourlen Rouge. ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ Μην ψαρώνεις. ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ CLUB Φλώρενς της Αραβίας. ΠΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Αlien _εξωγήινοι. ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ CLUB Think out of the box (Σκέψου έξω από το κουτί). ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ CLUB Σκαραβαίοι για...PANDA. ΟΙ ΑΛΛΟΙ CLUB ΒΑρΤ-άρουμε π-alloi. ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ "'Αριελ"... και καθάρισες. ΣΑΤΥΡΟΙ Cruella. ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ Mario run marathon - το παιχνίδι ξεκίνησε. ΕΚΑΤΣ΄Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ Χρυσή ελιά & σένια η κοπελιά. ALLADALLON Disco Bunnies. ΡΑΚΟΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ Δεινών-saurik Πάρκ. ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB Μπίτς Coin. ALTER EGO Η Barbie και ο... Babis. ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ CLUB A(rgosxolian) Intelligenec. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Τουρλού τουρλού αυτοί οι Ζουλού. ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ CIR COLE IRO 2024. ΠΕΡΑ…ΠΟΔΕ Έχεις Canna…Bob? Πράσινη Ανάπτυξη. ΦΕΥ..ΓΑΤΟΙ Wednesday Addams /Addams Family. ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ONE PIECE. ΟΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ Al'adala Koala. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ GROUP Viva Mexico. STRINGLESS Πάρε μια Anasa. ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΟΛΟΜΒΙ(Ν)Α γίναμε. ROYAL BUSINESS Ο Χάρι Πότερ και το σκολείο τση μαγείας. ΑΛΗΤΡΟΥΙΤΟΙ CASINO».

Την έναρξη της παρέλασης του καρναβαλιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα κηρύξει στις 2 το μεσημέρι ο δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης, ενώ η «βασίλισσα» του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2024 που είναι η Μις Κρήτης 2022, γέννημα θρέμμα του Ρεθύμνου και καρναβαλίστρια η ίδια, Δάφνη Λαζίδου θα πρωταγωνιστήσει και θα μεταφέρει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για «μία παρέα για πάντα». Στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή μουσική εκδήλωση με DJ στην πλατεία Μικρασιατών. Το απόγευμα στις 19:30 οι ομάδες και ο δήμος έχουν οργανώσει ένα μεγαλοπρεπές σόου πυροτεχνημάτων στο παραλιακό μέτωπο που θα φωτίσει τον Ρεθεμνιώτικο Ουρανό με τρόπο όπως επισημαίνουν που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

Δημοτική Αρχή, εθελοντές, ομάδες και φορείς, ενημερώνουν: «Τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες, και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής αλλά και η εμπορική αγορά της πόλης έχουν ήδη προβεί σε κάθε κατάλληλη προετοιμασία για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και στο πλήθος των επισκεπτών μας. Πανέτοιμες είναι επίσης οι υπηρεσίες για την προστασία του πολίτη, το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, τα σώματα εθελοντών και τα μέλη του Σώματος Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για να συμβάλουν σε κάθε έκτακτη ανάγκη που θα χρειαστεί. Στο έργο τους συνεισφέρουν και οι καρναβαλιστές που περιφρουρούν τις παρελάσεις, όχι μόνο ως προς την ροή τους αλλά συμβάλλοντάς και στην εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας. Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν 120 εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έτοιμοι να βοηθήσουν. Επίσης, θα υπάρχει οργανωμένη Σκηνή Πρώτων Βοηθειών στην αυλή του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Ρεθύμνου στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων ενώ στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βοηθούν στο έργο του και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου».

{https://youtu.be/SMEpY3akbyE}

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάτρα Ξάνθη Ρέθυμνο, Σήμερα,patra xanthi rethymno, simera