Πάτρα: Στον Εισαγγελέα σήμερα οι διοργανωτές των αγώνων καρτ – Η συγκλονιστική περιγραφή του γιατρού

Την πόρτα του εισαγγελέα θα περάσουν σήμερα τέσσερα μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων καρτ στην Πάτρα και ο οδηγός που φέρεται να τραυμάτισε το 6χρονο παιδί που παρακολουθούσε τους αγώνες. «Το παιδί δεν είχε ανάσα» είπε ο γιατρός που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες.Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στο Ρίο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παραμένει το 6χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που παρακολουθούσε
αγώνες καρτ στο κέντρο της Πάτρας. Τα…

«Το παιδί δεν είχε ανάσα»

Συγκλονίζει η περιγραφή του Βαγγέλη Δημητρόπουλου, διευθυντή οικογενειακής ιατρικής στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενός από τους ανθρώπους που έδωσαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες στον μικρό Φώτη, δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό του.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε πως είδε τον πατέρα του παιδιού να το μεταφέρει στα χέρια, λίγο αφού είχε χτυπηθεί από το καρτ. Τον είδε, είπε, «να τρέχει προς την πλατεία Γεωργίου και να ζητάει έναν γιατρό». Ο γιατρός σημείωσε πως το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δει αν το παιδί είχε ανάσα.

Όταν του έβαλαν το οξύμετρο, έδειξε πως ο μικρός είχε 65% οξυγόνο. Η καρδιά του, όμως, χτυπούσε δυνατά. «Δεν είχε ανάσα το παιδί» σημείωσε ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

«Το καρτ σχεδόν πέταξε»

Με τρεμάμενη φωνή, περιμένοντας με αγωνία ένα καλό νέο από τους γιατρούς, ο πατέρας του 6χρονου παιδιού μίλησε στο thebest.gr για τη στιγμή του ατυχήματος στην Πάτρα. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα.

«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε», είπε.

Στον εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες

Σε συλλήψεις πέντε ατόμων προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για τέσσερα μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων και τον οδηγό του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο.

{https://www.youtube.com/watch?v=11iZWI9TfUM}

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη, το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάτρα, Εισαγγελέα, – Παραμένει, ΜΕΘ, 6χρονο,patra, eisangelea, – paramenei, meth, 6chrono