Πάτρα: Η Τζωρτζίνα πέθανε μέσα σε 20 λεπτά από τη χορήγηση της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης

Αποκαλυπτικό για τις τραγικές συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο της Πάτρας, το διαβιβαστικό της Ασφάλειας. Μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν στο δωμάτιο του παιδιού. Τις τελευταίες στιγμες της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα και τον τρόπο με τον οποίο «έφυγε» αποκαλύπτει το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής που φέρνει στη δημοσιότητα το Αθηναϊκό Πρακτορείο. «Από…

Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε

ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης.

Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Keywords
Τυχαία Θέματα