Πάτρα: «Η Ίριδα έχει σίγουρα δολοφονηθεί» - Δήλωση «βόμβα» από ιατροδικαστή

«Ο θάνατος της Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια» είπε η ιατροδικαστής για την υπόθεση στην Πάτρα.Σε μια δήλωση που σοκάρει, όσον αφορά στην υπόθεση της Πάτρας, προέβη η ιατροδικαστής Άννα Ράζου μιλώντας στην εκπομπή Live News. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Τα ευρήματα στην Ίριδα είναι τόσο ξεκάθαρα και πολλά…

Νωρίτερα σήμερα (13/4), η 8η τακτική ανακρίτρια να έθεσε εγγράφως ερωτήσεις και να ζήτησε απαντήσεις από

τον ΕΟΦ, όσον αφορά στην ουσία κεταμίνη, η οποία εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Με αίτημα το οποίο απέστειλε, απευθύνει στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων συγκεκριμένα ερωτήματα για την επίμαχη ναρκωτική ουσία. Η δικαστική λειτουργός ζητεί να ενημερωθεί επισήμως για κυρίως δύο παραμέτρους:

- Πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και

- Με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Θυμίζουμε πως αφότου οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έδειξαν ότι της είχε χορηγηθεί η εν λόγω ναρκωτική ουσία, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, κρίθηκε προφυλακιστέα κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Παράλληλα, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φέρεται να εξετάζει αιτήματα προς την ανακρίτρια που θα μπορούσαν να στηρίξουν περαιτέρω την κατηγορία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμη και αίτημα προς την δικαστική λειτουργό να ζητήσει από την προμηθεύτρια του απινιδωτή-βηματοδότη εταιρεία στοιχεία για το εάν είναι δυνατόν ο απινιδωτής της Τζωρτζίνας να έχει καταγράψει και να παραμένουν καταγεγραμμένα στοιχεία για την ακριβή ώρα που άρχισε η δυσλειτουργία της καρδιάς του κοριτσιού.

Εν τω μεταξύ, ο κύκλος των καταθέσεων συνεχίζεται, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη από το ανακριτικό γραφείο πέρασαν νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας.

Αύριο αναμένεται πως θα συνεχιστεί αυτό το σκέλος της υπόθεσης από τη δικαστική λειτουργό και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Η 18η τακτική ερευνά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, στης οποίας τον οργανισμό εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη.

Τι είναι η κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό - καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης. Γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή της κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, δήλωσαν ότι δίνει άμεσα και «θεαματικά» αποτελέσματα και κρίνεται ως μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την κατάθλιψη.

Να σημειωθεί ότι η κεταμίνη χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες στο Βιετνάμ, αρχικά ως αναισθητικό και στη συνέχεια για το άγχος. Επίσης, την προηγούμενη 10ετία ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη σαν «ναρκωτικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα