Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε για το πως αισθάνεται μετά το τέλος της δίκης και την ποινή που επιβλήθηκε στους δύο ενόχους.

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ πριν λίγο και αναφέρθηκε στη ποινή που επιβλήθηκε σήμερα στους δύο ενόχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε ότι είναι μαζί με την σύζυγο του είναι ψυχικά νεκροί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία

και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

«Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη η ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη...», υπογράμμισε στην δήλωση του.

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε την εισαγγελέα για την στάση που επέδειξε και είπε πως «στάθηκε στο ύψος της».

Έπειτα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την αγόρευση της εισαγγελέως, είπε ότι λυπάται γιατί κάποιοι δεν υπέδειξαν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια του.

«Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που φτάνανε προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν . Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες , υπουργούς παρά υπουργούς... εμείς είμαστε μακριά από κόμματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Εμείς έχουμε να κάνουμε με έναν ψυχικό μαραθώνιο πόνο, μέχρι να πεθάνουμε. Αυτά τα άτομα θα μπουν ένοχα στη φυλακή για κάποια χρόνια και θα βγουν κάποια στιγμή. Εμείς όμως θα είμαστε ψυχικά νεκροί και γι΄ αυτό δυστυχώς οι ένοχοι δεν θα πληρώσουν», είπε ακόμη.

Ισόβια και 15 χρόνια έκαστος

Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο επέβαλλε ομόφωνα ισόβια και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Ειδικότερα, το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για τη χορήγηση ελαφρυντικών ανοίγοντας το δρόμο στην εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται. Ακολούθως, η έδρα έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέα επί των ποινών και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε τη χώρα.

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν οι ακόλουθες ποινές:

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεων από κοινούΚάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού

Σημειώνεται πως το ακροατήριο υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου με χειροκροτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα