Πασχαλινοί προορισμοί: Το ξακουστό νησί της Ελλάδας με τις εκατοντάδες εκκλησίες

Το μικρό νησί με το καλύτερο φαγητό των Κυκλάδων και τα ξεχωριστά έθιμα είναι ο απόλυτος πασχαλινός προορισμός.Οι Κυκλάδες, με τα γραφικά τους σοκάκια, τα ανεπανάληπτα τοπία και τα παραδοσιακά τους έθιμα είναι ιδανικοί προορισμοί για το τετραήμερο του Πάσχα. Ένα, όμως, είναι το κυκλαδίτικο νησί που…

Στις 11 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα αξίζει να επισκεφθείτε το Μοναστήρι της Βρύσης, όπου και λαμβάνει χώρα η Ακολουθία της Αγάπης. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας

την αναμμένη λαμπάδα σας, την οποία θα την αφήσετε στο ναό μέχρι να καεί εντελώς. Στο τέλος της Ακολουθίας, ο ιερέας θα προσφέρει από ένα κόκκινο αβγό σε κάθε πιστό για να τα τσουγκρίσουν.

Το απόγευμα της Λαμπρής κάτοικοι και επισκέπτες μαζεύονται στην κεντρική πλατεία της Απολλωνίας ή του Αρτεμώνα, όπου και πραγματοποιείται το κάψιμο του ομοιώματος του Ιούδα, αφού περιφερθεί πρώτα στις γειτονιές.

Συχνά, την ημέρα της Ανάστασης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις αναπαράστασης παλιών παιχνιδιών όπως είναι τα τσούνια (ένα παιχνίδι που θυμίζει μπόουλινγκ και οι ρίζες του ίσως βρίσκονται στην περίοδο της Φραγκοκρατίας) και οι κουνίστριες (αυτοσχέδιες κούνιες όπου νεαροί κουνούν τις αγαπημένες τους).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πασχαλινοί, Ελλάδας,paschalinoi, elladas