Πάσχα 2022 στην Αθήνα: Τρεις προορισμοί που θυμίζουν… χωριό

Τρία μέρη για ξεχωριστές πασχαλινές εξορμήσεις στην Αθήνα.Αν και το Πάσχα είναι μια γιορτή που όλοι μας έχουμε συνδυάσει με το χωριό, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος, η οικονομική δυνατότητα ή η διάθεση… UNSPLASH UNSPLASH

Κοντά στην κουκλίστικη αυτή περιοχή που περιβάλλεται από σπουδαία μνημεία, μπορείτε να δείτε την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου σίγουρα αξίζει να βρεθείτε έστω και για μια Ανάσταση.

Ο ναός αυτός, με το καμπαναριό που χτύπησε χαρμόσυνα το 1833 μετά την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, εντοπίζεται στην Πλάκα, μεταξύ των οδών Πρυτανείου και Επιμάρχου.

Είτε είστε φανατικοί των ορθόδοξων ψαλμών είτε όχι, αξίζει να παραστείτε τη Μεγάλη Τρίτη, προκειμένου να ακούσετε το μελωδικό τροπάριο της Κασσιανής, αλλά και να κάνετε μια όμορφη βόλτα, ανηφορίζοντας από τη Ρωμαϊκή Αγορά και το Λουτρό των Αέρηδων, προς την κατεύθυνση της Ακρόπολης και να απολαύσετε τη μοναδική θέα.

Δείτε τον ναό του Αγίου Νικολάου:

WIKIMEDIA COMMONS Λίμνη Μπελέτση

Μια καλή ιδέα για μονοήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα, η οποία αν και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα έχει μια αίσθηση εξοχής.

Δείτε τις φωτογραφίες:

EUROKINISSI EUROKINISSI EUROKINISSI

Τόσο η χλωρίδα όσο και η πανίδα γύρω από αυτή την τεχνητή λίμνη οργιάζει, ενώ η τοποθεσία ενδείκνυται για απολαυστικούς περιπάτους, ποδηλατάδες και πικ-νικ. Φυσικά, η λίμνη βρίσκεται δίπλα στα μεγαλειώδη ανάκτορα Τατοΐου, τα οποία επίσης αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/OksT-MriVaw}

Ναός Αιθιοπών Κοπτών

Μάρτυρας μιας μοναδικής κατανυκτικής εμπειρίας μπορείτε να γίνετε επισκεπτόμενοι τον χριστιανικό ναό των Αιθιόπων Κοπτών, όπου οι Αιθίοπες χριστιανοί της Αθήνας, ντυμένοι στα λευκά, γιορτάζουν την Ανάσταση.

Η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται στην οδό Μπόχαλη, στο Πολύγωνο, και οι επισκέπτες καλούνται να βγάλουν τα παπούτσια τους για να εισέλθουν.

Μόλις οι σημάνουν οι αναστάσιμες καμπάνες, ακολουθεί ο ήχος των κρουστών οργάνων, ενώ η χορωδία αναπαριστά στιγμές από τη ζωή του Χριστού, ψέλνοντας χαμηλόφωνα.

Η συγκεκριμένη εκκλησία μπορεί να μην θυμίζει παραδοσιακά χωριό, έτσι όπως το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, ωστόσο σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε πως βρίσκεστε μακριά από την γκρίζα Αθήνα.

Δείτε τις φωτογραφίες από το ναό:

INTIME | ΚΑΠΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ INTIME | ΚΑΠΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ INTIME | ΚΑΠΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα