Πανελλήνιες 2020: Μειώνεται κατά 30% η εξεταστέα ύλη

Η εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες 2020 αντιστοιχεί σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη διαμήνυσε η Ν. Κεραμέως.

Για τον κορονοϊό, τη λειτουργία των εκκλησιών και την εξεταστέα ύλη στις Πανελλήνιες μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως το βράδυ της Πέμπτης.

«Έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα που αφορούν όλες τις θρησκείες και τα όλα τα δόγματα, γιατί οι χώροι λατρείας αποτελούν χώρους συνάθροισης», επεσήμανε η κ.

Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, χαιρετίζοντας και την συστράτευση της εκκλησίας με αυτές τις αποφάσεις.

«Οι χώροι λατρείας για τους πιστούς είναι κλειστοί», ξεκαθάρισε η υπουργός, σημειώνοντας πως μπορεί να γίνει λειτουργία μόνο κεκλεισμένων των θυρών.

Αναφερόμενη στο θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως η ύλη είναι καθορισμένη από πέρυσι, όμως λόγω της της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, λόγω κορονοϊού, μειώθηκε και περιορίζεται «στην ύλη που έχει διδαχτεί μέσα στη φυσική, σχολική τάξη».

Το ποσοστό μείωσης της εξεταστέας ύλης κυμαίνεται από 27-28%, ανάλογα το μάθημα, και ενίοτε ξεπερνά αυτό το ποσοστό, πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων, επανέλαβε πως ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν όσο πιο κοντά στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. «Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που λέμε το τελευταίο διάστημα», σχολίασε η κ. Κεραμέως.

«Σταθερή επιδίωξη είναι να μην μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στον Ιούνιο. Στόχος είναι οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου ιδανικά», όμως το Υπουργείο δεν είναι σε θέση να εξαγγείλει τις ακριβείς ημερομηνίες καθώς όλα εξαρτώνται από τον ρυθμό εξάπλωσης του COVID-19.

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, ο Απρίλιος είναι μάλιστα ο πλέον καθοριστικός μήνας για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης.

«Προτεραιότητα η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου»

«Θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους», ανέφερε από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την ανακοίνωση του επανακαθορισμού της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020.

«Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μέσα σ' ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία», τόνισε.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Ζαχαράκη έχει ως εξής:

«Όσοι έχουμε δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις, γνωρίζουμε καλά ότι αποτελούν μια δύσκολη κι απαιτητική δοκιμασία - είναι, άλλωστε, η τελική δοκιμασία ενός μαθητή. Δική μας προτεραιότητα είναι να δημιουργήσουμε, όσο το δυνατόν, πιο ευνοϊκές συνθήκες για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, μέσα σ'ένα περιβάλλον πρόσθετης αγωνίας και αναστάτωσης που έχει φέρει η πανδημία. Η απόφαση που προβλέπει ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι ανάλογη με όσα οι μαθητές διδάχθηκαν στη φυσική τάξη, έως ότου να κλείσουν τα σχολεία, ελήφθη ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή. Εμείς θα είμαστε εδώ, δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στηρίζοντάς τους σε αυτή τη διαδικασία με κάθε δυνατό μέσο και πάντα φυσικά έχοντας ως βάση τις εισηγήσεις των ειδικών που διαχειρίζονται αυτή την πρωτόγνωρη κρίση».

Δείτε εδώ την εξεταστέα ύλη:

Η Υπουργική Απόφαση για τα ΓΕΛ σε μορφή pdfΗ Υπουργική Απόφαση για τα ΕΠΑΛ σε μορφή pdf

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανελλήνιες 2020, Μειώνεται,panellinies 2020, meionetai