Πανελλαδική 24ωρη απεργία 21/9: Τι ισχύει για μετρό και λεωφορεία - Ποιοι συμμετέχουν

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου. Ποιες ώρες θα κινηθούν τα ΜΜΜ.Πανελλαδική απεργία για ένα 24ωρο την Πέμπτη (21/9), με ανατροπές στη συμμετοχή των εργαζομένων μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό
θα είναι η Αθήνα. Την απεργία προκήρυξαν οι…

ΑΔΕΔΥ: Η ανακοίνωση για την απεργία

Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, απαιτεί την απόσυρσή του και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης (21.09.2023).

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Παναθηναϊκής Απεργίας, την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο «νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης». Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε σε απεργιακή ενωτική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11 π.μ.».

Το ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία προκειμένου να μην περάσει το «νομοσχέδιο-κτηνωδία» του Υπουργείου Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για νομοσχέδιο «τερατούργημα» που «επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών».

Επίσης, αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι στις 10:30 στο Σύνταγμα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Αλιβέρι, στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου. Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στα Ιωάννινα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ακόμα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην Ιστιαία, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στο Μαντούδι, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία. Στη Νάουσα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά, στις 10 π.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανελλαδική 24ωρη, 219, - Ποιοι,panelladiki 24ori, 219, - poioi