Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: «Ασημένιος» ο Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελαφρών βαρών

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ρατσίστε της Τσεχίας.  Το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα του τελικού με χρόνο…

Τα αποτελέσματα του τελικού:

1 - Γκαμπριέλ Σοάρες (Ιταλία) - 07:03.40

2 - Αντώνης Παπακωνσταντίνου (Ελλάδα) - 07:05.42

3 - Ράικο Χρβατ (Σλοβενία) - 07:08.66

4 - Μπατίστ Σαβετέ (Γαλλία) - 07:18.31

5 - Μπρούνο Σετράρο Μπεριόλο (Ουρουγουάη) - 07:14.79

6 - Αντρί Στρούζινα (Ελβετία) - 09:22.42

Δείτε την απονομή:

Στον τελικό ο Ντούσκος και οι Παλαιοπάνος/Καλανδαρίδης

Η 6η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και τον Στέφανο Ντούσκο να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του σκιφ το μεσημέρι της Κυριακής(15:44). Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κατέκτησε την 3η θέση στον ημιτελικό κάνοντας συντήρηση δυνάμεων με χρόνο 6:51.54 και θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ούτε ο ίδιος ούτε άλλος Έλληνας κωπηλάτης στο θεσμό στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τρομερή εμφάνιση από τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιαννη Καλανδαρίδη που με εξαιρετικής τακτικής κούρσα πήραν την 2η θέση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ανδρών με 6:14.98 αφήνοντας μάλιστα στην 3η θέση τους Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές αδέλφια Σινκοβιτς (6:15.27) και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (14:39).

Η αυριανή προτελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει έξι τελικούς ανάμεσα στους οποίους και αυτόν του διπλού σκιφ ελ βαρών των γυναικών όπου θα δώσουν το παρών η Μιλένα Κοντού και η Ευαγγελία Αναστασιάδου. Τα δυο κορίτσια που έχουν κατακτήσει με διαφορετικά πληρώματα 4 μετάλλια το φετινό καλοκαίρι έχουν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όλες τις αντιπάλους τους ενώ η Μιλένα Κοντού σήμερα Παρασκευή κλείνει τα 17 της χρόνια και είναι η μικρότερη που παίρνει μέρος στον τελικό.

Η κούρσα έχει προγραμματιστεί για τις 15:07 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3.

Πηγή: kopilasia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα