Ουκρανία: Χιλιάδες Ρώσοι στους δρόμους κατά του πολέμου - Ταραχές και εκατοντάδες συλλήψεις

Πάνω από 800 άτομα συνέλαβε η αστυνομία της Ρωσίας, τα οποία συμμετείχαν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις για την Ουκρανία.Η Ρωσία άνοιξε πόλεμο στην Ουκρανία και οι Ρώσοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή. Αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 40 πόλεις της χώρας, με την αστυνομία να… «Το Κίεβο θα πέσει
σε 96 ώρες»: Αμερικανοί προβλέπουν ότι είναι θέμα ωρών

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Τσέρνομπιλ, ενώ σφοδρές είναι οι μάχες έξω από το Κίεβο. Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, που επικαλείται το Newsweek, αναφέρουν ότι το Κίεβο θα μπορούσε να πέσει μέσα στις επόμενες 96 ώρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει στόχο να περικυκλώσει τις ουκρανικές δυνάμεις και μέσα σε περίπου μία εβδομάδα θα μπορούσε να πέσει και η ηγεσία της Ουκρανίας.

Τη συγκεκριμένη άποψη εκφράζει ένας πρώην ανώτερος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ με μεγάλη εμπειρία σε σχέση με τη Ρωσία, που διατηρεί την ανωνυμία του.

«Αφού τελειώσουν οι εναέριες επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, και αρχίσει πραγματικά ο χερσαίος πόλεμος, νομίζω ότι το Κίεβο θα πέσει μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο πρώην ανώτερος αξιωματικός της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Μία ακόμα πηγή που επικαλείται το Newsweek, κοντά στην κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι, συμφώνησε με την εκτίμηση των αμερικανών αξιωματούχων ότι το Κίεβο θα μπορούσε να περικυκλωθεί εντός 96 ωρών. Ωστόσο, διαφωνεί με το ότι είναι πιθανό να καταρρεύσει η κυβέρνηση του Ζελένσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Χιλιάδες Ρώσοι, - Ταραχές,oukrania, chiliades rosoi, - taraches