Όπλα, φυσίγγια, και εκρηκτικά εντόπισε η Αντιτρομοκρατική - 9 οι εμπλεκόμενοι για βομβιστικές επιθέσεις

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας σε 10 σπίτια. Τι έχουν βρει μέχρι τώρα.Συλλήψεις από την Αστυνομία και έρευνες σε σπίτια σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που συνδέονται με βομβιστικές επιθέσεις για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Συνολικά εννέα…

Οι επιθέσεις της «Σύμπραξης εκδίκησης»

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συλλήψεις σχετίζονται με την

ισχυρή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 24 Ιανουαρίου σε τράπεζα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, με την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, μερικά εκ των οποίων φέρεται να είχαν επικοινωνία και με έγκλειστους των φυλακών προκειμένου να οργανωθούν οι επιθέσεις.

Η τράπεζα στα Πετράλωνα δεν ήταν ο μοναδικός στόχος της οργάνωσης. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο, οι οποίες είχαν στόχο γνωστό επιχειρηματία, αλλά και σωφρονιστικό υπάλληλο.

Τον Ιούλιο του 2023, η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει, με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για επίθεση με χειροβομβίδα σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι.

«Το καθεστώς αστυνομοκρατίας ολοένα και αυξάνεται, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ολοένα και δυναμώνουν. Μπάτσοι πυροβολούν και σκοτώνουν χωρίς καμία συνέπεια, μπάτσοι εισβάλουν στα πανεπιστήμια. Η παραμικρή διαφορετική άποψη αμέσως δέχεται επίθεση και φίμωση από το κράτος της διαφοράς και της παρακμής. Με αυτά τα δεδομένα όλη αυτή η κατασταλτική νοοτροπία έχει περάσει και εντός των τειχών. Κάθε μορφή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των αυτονόητων αναγκών των κρατουμένων, βρίσκει «υψωμένα τείχη» και δέχεται άμεση επίθεση από τα καθάρματα και τους αυλικούς τους που διοικούν τις φυλακές. Ο εν λόγω ανθρωποφυλακας.... πρωτοστατεί σε όλα τα γεγονότα με κάθε τρόπο εναντίον των κρατουμένων», έγραψαν στην προκήρυξη, στην οποία ανέφεραν, «πρέπει να καταλάβετε ότι μπορούμε να επιτεθούμε όποτε και όπου θέλουμε, να καταλάβετε ότι ΔΕΝ είστε στο απυρόβλητο».

Εκτός από τον σωφρονιστικό υπάλληλο, η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αναλάβει την επίθεση στο σπίτι – γραφεία εταιρείας επιχειρηματία στην Κηφισιά τον Νοέμβριο του 2023

«Ο λόγος που πραγματοποιήθηκε η επίθεση είναι για να στοχοποιηθεί ο διεφθαρμένος ρόλος των κατασκευαστικών εταιρειών. Είναι κοινό μυστικό η κολεγιά πολιτικών και μεγαλοαφεντικών, μοιράζοντας, μεταξύ τους, τους κρατικούς πόρους και τα ευρωπαϊκά κονδύλια, καταχράζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά, εις βάρος του ελληνικού λαού», ανέφεραν στην προκήρυξή τους, καταλήγοντας με την φράση, «δεν θα κοιμάστε ήσυχοι νομίζοντας ότι οι λαμογιές σας θα μείνουν ατιμώρητες».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όπλα, Αντιτρομοκρατική - 9,opla, antitromokratiki - 9