Ομοβροντία στελεχών ΣΥΡΙΖΑ για την επανίδρυση του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Για απόλυτη ομολογία ανικανότητας και απίστευτη παλινωδία κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από 6 μήνες κατάργησής του, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη 

Καυστικά είναι τα σχόλια στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επανιδρύσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τ’ οποίο είχε καταργήσει η ίδια πριν από έξι μήνες.

Ο βουλευτής και Τομεάρχης Ψηφιακής

Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, γράφει στο Twitter

«Iδρύουν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που κατήργησαν όταν εκλέχθηκαν ενώ είναι η 5η φορά που αλλάζουν σχέδιο κ αρμόδιο Υπουργό.Επιτελική α(χ)ριστεία!».

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Του πήρε... μόνο 6 μήνες να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο Προσφυγικό

«Στο προσφυγικό θυμίζει τη λαϊκή παροιμία ‘’εγώ λέω του σκύλου μου, κ ο σκύλος της ουράς του’’. Ανεύθυνοι», συμπληρώνει. 

«Επιτέλους τώρα κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε επι 4,5 χρόνια», τονίζει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Ολόκληρο το σχόλιο:

«Η ετοιμότητα και η κανονικότητα του επιτελικού κράτους 7 μόλις μήνες μετά προσέκρουσε στην ξέρα της ιδεοληψίας, του αυταρχισμού και της αλαζονείας της ΝΔ. Επιτέλους τώρα κατάλαβε ο κ. Μητσοτάκης αυτό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε επι 4,5 χρόνια. Το προσφυγικό μεταναστευτικό είναι ένα κρίσιμο και πολύπλοκο ζήτημα που αφορά ΚΑΙ ανθρώπινα δικαιώματα. Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής λοιπόν κ. Μητσοτάκη και όχι Υπουργείο νόμου και τάξης. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ».

«Μπράβο ‘’πανέτοιμοι’’ της ΝΔ, σχολιάζει δηκτικά ο βουλευτής Τομ. Δυτ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας. «Σε 6 μήνες θα μας ζητήσετε και συγνώμη ;;», διερωτάται.

«Έπρεπε να περάσουν 6 μήνες από τις εκλογές, για να καταλάβουν επιτέλους οι ‘’φωστήρες’’ της ΝΔ, ότι εγκλημάτισαν καταργώντας το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να το...επανιδρύσουν... Έξι χαμένοι μήνες λόγω της ακροδεξιάς τους ιδεοληψίας, που στοιχίζουν ακριβά στη ζωή και την καθημερινότητα προσφύγων και ντόπιων», τόνισε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς .

«Είναι αυτό που υπήρχε και το κατάργησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνει με νόημα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο σχόλιό του στο Twitter.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, υπογραμμίζει: «Οι ‘’υπερήφανοι δεξιοί’’ επανιδρύουν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που οι ίδιοι κατήργησαν. Κι αν κρίνουμε από τη διαφορά φάσης της ΝΔ, στον επόμενο ανασχηματισμό θα παρακαλάνε να αναλάβει Υπουργός κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Το συμπέρασμα από τη σημερινή ίδρυση Υπουργείου που είχε καταργηθεί πριν έξι (6!) μόλις μήνες είναι ότι ούτε επίγνωση ούτε ετοιμότητα ούτε ικανότητα διακυβέρνησης διαθέτει το ‘’επιτελικό κράτος’’», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι», τονίζει σε σχετική ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας. «Σ’ έξι μήνες έχουν καταργήσει, πάει, φέρει, μπλέξει 3 υπουργεία, βάλει εθνικούς συντονιστές, μετά ξεχάσει ότι τους έχουν βάλει, τώρα επανιδρύσει, κι όλα αυτά για να τονώνουν τα περί σχεδίου εισβολής που πούλησαν για να βγουν», προσθέτει.

Ραγκούσης: Απόδειξη του ολέθριου λάθους της ΝΔ στο Προσφυγικό

Ως απόδειξη του «ολέθριου λάθους» της πολιτικής της ΝΔ στο προσφυγικό χαρακτηρίζει την επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γ. Ραγκούσης. Ειδικότερα, αναφέρει: «Μετά την αναγκαστική επανασύσταση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής -ως απόδειξη ολέθριου λάθους- αυτό που μετανάστευσε για πάντα, είναι το θεσμικό κύρος και η πολιτική σοβαρότητα του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού».

«Τον Ιούλιο του 2019 η κυβέρνηση καταργεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Γενάρη του 2020 η ίδια κυβέρνηση το επανιδρύει. Ο σχεδιασμός &η σοβαρότητα στο απόγειο! Σιδεροκέφαλος ο κ. Μηταράκης! Τουλάχιστον δεν πήγε χαμένος ο - καταδικαστέος φυσικά- προπηλακισμός του στη Χίο», σχολιάζει αιχμηρά ο βουλευτής Γ. Μπαλάφας.

Σαντορινιός: Επιτελική ανικανότητα της ΝΔ σε όλο της το μεγαλείο

«Η επανασύσταση του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής σημαίνει τη πλήρη παραδοχή αποτυχίας της ΝΔ στο Προσφυγικό. Μετά από σειρά σοβαρών παλινωδιών και αλλαγών σε πρόσωπα και πολιτικές αναγκάζονται να επαναφέρουν τη δομή που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και αυτοί κατήργησαν», είναι το σχόλιο του πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού.

Αν. Μιχαηλίδης: Επιστέγασμα της ασυνάρτητης και επικίνδυνης πολιτικής της κυβέρνησης

«Η σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για ανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο η ίδια είχε καταργήσει προ έξι μηνών, αποτελεί απλά επιστέγασμα της ασυνάρτητης και εν τέλει επικίνδυνης πολιτικής της στο προσφυγικό - μεταναστευτικό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

«Η έγκαιρα διατυπωμένη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για παλινωδίες, αυτοσχεδιασμούς, παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, σε συνδυασμό φυσικά με τις συντηρητικές ιδεοληψίες της ΝΔ, δυστυχώς επιβεβαιώνεται», συνεχίζει, για να σχολιάσει –τέλος- την ανάληψη του υπουργείου από το βουλευτή Χίου της ΝΔ Νότη Μηταράκη:

«Η μέχρι σήμερα πολιτεία του κ. Μηταράκη αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ως κυβερνητικού βουλευτή, η οποία χαρακτηρίζεται από την αναξιοπιστία στις δεσμεύσεις του και την εμμονή του στην κατασκευή μιας θηριώδους κλειστής δομής σε παντελώς ακατάλληλο χώρο, δεν προοιωνίζεται θετικές προοπτικές για τη θητεία του στη θέση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα