Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), το οποίο πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), το οποίο πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την ασφάλεια και σταθερότητα στη Μεσόγειο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τα κόμματα για τις εξελίξεις στο ζήτημα

Τουρκίας - Λιβύης και το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συνεδρίασε χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ποιοι συμμετείχαν

Στο ΕΣΕΠ συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και Κώστας Βλάσης, καθώς και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, πρόεδρος της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Από τη Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν οι Άγγελος Συρίγος και Μακάριος Λαζαρίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι Γεώργιος Κατρούγκαλος και Ευάγγελος Καλπαδάκης, από το Κίνημα Αλλαγής οι Ανδρέας Λοβέρδος και Πέτρος Ευθυμίου, από την Ελληνική Λύση οι Αντώνιος Μυλωνάκης και Ευαγγελος Φανίδης και από το Μέρα25 η Σοφία Σακοράφα.

Επιστολές στον ΟΗΕ

Σημειώνεται ότι η Αθήνα έχει φέρει τη συμφωνία ενώπιον του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με δύο επιστολές που κατατέθηκαν, χθες, από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον Οργανισμό, και οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναδεικνύουν τόσο την ελληνική θέση για τη συμφωνία που η Αθήνα θεωρεί «άκυρη», όσο και τις επιπτώσεις αυτής για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Χρηστίδης: Θα έπρεπε να είχε συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Θα έπρεπε να είχε ήδη συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, με αντικείμενο τα ελληνο-τουρκικά: αυτό δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Όπως είπε συγκεριμένα, «πρέπει όλοι να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς να ασχολούμαστε με τα μεγάλα, σοβαρά ζητήματα. Διότι βλέπω ότι την ίδια ώρα που εμείς τρέχουμε προς μία κατεύθυνση και ασχολούμαστε με τα ζητήματά μας, η Τουρκία κάνει προκλητικές ενέργειες, δεν αναγνωρίζει τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Εκεί έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, για να έχουμε μία ενιαία στρατηγική και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απέναντι στο ΝΑΤΟ και απέναντι στην Τουρκία», τόνισε ο Π. Χρηστίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΥΠΕΞ: Επιστολές στον ΟΗΕ για το τουρκολυβικό σύμφωνο - «Δεν έχει ισχύ»

Keywords
Τυχαία Θέματα