Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στη Βουλή - Στην κυκλοφορία οι δρόμοι στο κέντρο

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή

Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των εκπαιδευτικών, που διαμαρτύρονται για την εξίσωση των τίτλων σπουδών των κολεγίων με εκείνων των πανεπιστημίων, που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο συζητείται σήμερα στην ολομέλεια.

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών ζήτησε να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας και μπήκε στη Βουλή, προκειμένου

να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας και την αποχώρηση των εκπαιδευτικών, όταν μπλοκ φοιτητών που είχαν παραμείνει έξω από την είσοδο της Βουλής συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σημειώνεται πως οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή παρέμεναν κλειστοί λόγω της πορείας και σύμφωνα με την Τροχαία σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία.

Πολιτική κόντρα

Η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της να διορίζονται στον εκπαιδευτικό κλάδο πτυχιούχοι κολεγίων χωρίς να απαιτείται η αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ, επικαλείται το ενωσιακό δίκαιο, σημειώνοντας πως με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα αποτραπεί το ενδεχόμενο παραπομπής τής Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι επαναφέρει μνημονιακές δεσμεύσεις και το υπουργείο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον νόμο 4589/2019 κατήργησε το πλαίσιο που ίσχυε έως το 2019.

Με τη ρύθμιση ο διορισμός στην εκπαίδευση θα προβλέπεται α) για τους αποφοίτους των ελληνικών πανεπιστημίων β) για τους απόφοιτους των ΑΕΙ του εξωτερικού με αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ γ) για κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων βάσει της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ δ) αλλά και για τους κατόχους αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα