Οι καταγγελίες του ONE για τις σχέσεις Σαββίδη - Ξάνθης και οι αντιδράσεις των ΠΑΕ (video)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «One», οι εγκαταστάσεις της Ξάνθης ανήκουν σε εταιρεία συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη - Οι αντιδράσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης - Η στάση του Ολυμπιακού

Το κανάλι «One», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα (βλ. στο βίντεο) τα οποία αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον σταθμό, ότι η εταιρεία

RFA κυπριακών συμφερόντων (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε..

Η RFA φέρεται να συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του One Channel, το 2018 ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη από το Κιλκίς, ονόματι Ιωάννης Καλπαζίδης, αγόρασε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης μέσω της κυπριακής εταιρείας RfA. Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να αγόρασε την εταιρεία Vialand η οποία άνηκε στους Πανόπουλο και Συγγελίδη.

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο του ρεπορτάζ του «One» που παρατίθεται προς επιβεβαίωση της σχέσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη είναι το γεγονός πως οι κύριοι Πιαλόγλου και Χαλαβαζής, συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στις δύο εταιρείες (Ξάνθη και Vialand).

{https://youtu.be/ds6Gk0u0eJo}

Εφόσον αυτά που καταγγέλλει το κανάλι ισχύουν, πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη, όπως σχολιάζουν οι αθλητικές ιστοσελίδες.

Τι απαντούν ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση έπειτα από το ρεπορτάζ του ONE και την εμπλοκή που φέρεται να έχει ο Ιβάν Σαββίδης με την Ξάνθη.

«Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται.

Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη, όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες.

Περιμένουμε λογικά την αυτόματη υιοθέτηση του παραμυθιού από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τις "αυθόρμητες" ενέργειές του προς τη διαλεύκανση του ζητήματος που καταγγέλει, ω εκ του θαύματος, ο Ολυμπιακός».

Tο μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γιος του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργης Σαββίδης, έγραψε στο Instagram τα εξής: «Την Κυριακή κατάλαβαν ότι θα χάσουν το πρωτάθλημα μία ακόμη χρονιά και άρχισαν τις πρακτικές λάσπης. Σας φτύνει όλη η Ελλάδα και εσείς νομίζετε ότι βρέχει».

Από την πλευρά της Ξάνθης αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη:

«Με αφορμή τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε σήμερα από το κανάλι One Channel και που αναφέρεται στους επιχειρηματίες κ. Χρήστο Πανόπουλο και κ. Πολυχρόνη Συγγελίδη “μεγαλομετόχους”, ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΑΟ, οι τελευταίοι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξουν το όνομά τους όπως κι αυτό των εταιρειών τους».

Δηλώσεις Καραπαπά: «Ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο πρωτάθλημα»

Ο Γ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με τις καταγγελίες του «One Channel» και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αποδείξεις για έλεγχο δύο ομάδων στο ίδιο πρωτάθλημα από τον ίδιο άνθρωπο.

Ανέφερε ότι ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει αποβολή και των δύο εμπλεκόμενων ομάδων, αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Καραπαπά:

«Με την αποκάλυψη αυτή, αλλάζει οριστικά σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για παρερμηνεία. Ρώτησα μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη σε ποιον ανήκει η ομάδα και κανείς δεν απάντησε. Απάντησε όμως η δημοσιογραφική έρευνα. Ένα πρόσωπο έχει στην ιδιοκτησία του δύο ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα κάτι που απαγορεύεται ρητά. Η εταιρία που αγόρασε τις εγκαταστάσεις, είναι του κ. Καλπαζίδη που είναι ανιψιός του κ. Σαββίδη.

Η εταιρία αυτή είναι συμφερόντων Σαββίδη και έδωσε δέκα εκατομμύρια, για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης. Με τον τρόπο αυτό ελέγχεται η Ξάνθη, κάτι που γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Στην RFA ανήκει και ο ίδιος Σαββίδης, ενώ συνδέεται και με τη Dimera που είναι μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα υπάρχει και ροή χρήματος ανάμεσα τους. Όλο αυτό είναι κύκλος συμφερόντων Σαββίδη με πρώτη τη Dimera.

Μέσω των μετοχών και των συγκεκριμένων καταστάσεων αποδεικνύονται τα πάντα, το πως έγινε η εξαγορά. Δεν νομίζω κανείς να πιστεύει ότι ο κ. Σαββίδης έδωσε δέκα εκατομμύρια, για να αγοράσει το προπονητικό κέντρο ή το ξενοδοχείο και όχι την ομάδα της Ξάνθης. Φτάσαμε στην αλήθεια και αυτή η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια εταιρία, η RFA που ανήκει στον Σαββίδη και αυτή αγόρασε τη Ξάνθη. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας άνθρωπος έχει δύο ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί κανείς να κοροϊδέψει τον κόσμο. Θα πρέπει όλοι να μας εξηγήσουν πως έχει γίνει όλο αυτό. Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται όλο αυτό και αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κριτική αφυψηλού, ενώ εμείς όταν αναφερθούμε σε αυτό, όπως εγώ στην Ξάνθη, δικαζόμαστε. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που υπάρχει ωμή εξαγορά και τέτοια καταφανέστατη ροή του χρήματος. Είναι σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού να μας πει τι θα κάνει, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις ο νόμος λέει ότι οι ομάδες πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα».

Βίντεο - πληροφορίες: ONE TV

Keywords
Τυχαία Θέματα