Οι εξηγήσεις Χαρδαλιά για τη φωτιά στην Εύβοια - Άλλα νούμερα για τα εναέρια από τον Σκέρτσο

Για τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα τοποθετήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσω συνέντευξης Τύπου - Τι απάντησε για τις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων - «Οι εκκενώσεις και το 112 δόθηκαν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες, με τις μεγάλες φωτιές που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές τη χώρα, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μέσω συνέντευξης Τύπου. Υπενθυμίζεται…

Σε ότι αφορά τα εναέρια μέσα, ο κ. Σκέρτσος είχε αναρτήσει έναν πίνακα σύμφωνα με τον οποίο το 2018 η χώρα μας είχε σε σύνολο 51 πτητικά μέσα (29

αεροσκάφη, 22 ελικόπτερα), το 2020 62 (31 αεροσκάφη, 31 ελικόπτερα) και το 2021, 74 πτητικά μέσα, ήτοι 42 αεροσκάφη και 32 ελικόπτερα. Ο ίδιος, είχε υποστηρίξει ότι 74 αεροσκάφη επιχειρούσαν στις πυρκαγιές.

{https://www.facebook.com/askertsos/posts/10158381614854226}

«Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του Πρωθυπουργού»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Χαρδαλιάς, ερωτηθείς για την κριτική στο πρόσωπό του από την αντιπολίτευση, επεσήμανε πως «οι παραιτήσεις όλων των στελεχών είναι στο συρτάρι του Πρωθυπουργού. Η δική μου παραίτηση είναι πάνω πάνω. Και είναι κάτι που το ξέρω από την πρώτη στιγμή, γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω και να πάρω δύσκολες αποφάσεις στο πεδίο και στο κέντρο επιχειρήσεων που αφορούν την ανθρώπινη ζωή.

Πάντα είχα αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανα την ευθύνη μου. Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του Πρωθυπουργού. Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική, δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου», ανέφερε.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «μοιράστηκα με τον Πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός μηχανισμού που τον βλέπετε να εξελίσσεται για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας απέναντι σε αυτή την κλιματική απορρύθμιση... εν μέσω πανδημίας, εν μέσω εξωπραγματικών καταστάσεων... Εγώ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος και έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής, δεν είναι μικροκομματικά. Είναι πατριωτικό το καθήκον της συνεργασίας για τα θέματα αυτά».

«Δεν υποτιμήθηκε τίποτα και κανένα μέτωπο»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε και στην κριτική των κατοίκων της Εύβοιας, ότι το μέτωπο στην περιοχή τους υποτιμήθηκε, με δεδομένο επιπλέον ότι υπήρχαν ήδη τα μεγάλα μέτωπα στην Αττική και την Ηλεία. «Αντιμετωπίσαμε μέσα σε μία ημέρα 99 πυρκαγιές, όλος ο μηχανισμός ήταν κινητοποιημένος, δεν υποτιμήθηκε τίποτα και κανένα μέτωπο». Πρόσθεσε ότι την 1η Αυγούστου ανακλήθηκαν και όλες οι άδειες στην πυροσβεστική.

«Μην πυροβολείτε τους μαχητές την ώρα της μάχης»

«Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους εμάς είναι μια τραγωδία. Και είναι μια μαχαιριά στην καρδιά μας. Όμως αυτό που ξέρω είναι ότι αυτές τις ημέρες δόθηκε μια τεράστια μάχη... Λυπάμαι γιατί την ώρα της μάχης, κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, εμφανώς συγκινημένος.

Ο κ.Χαρδαλιάς έκανε ακόμα ειδική αναφορά στον χειριστή μπουλντόζας στη Φωκίδα, ο οποίος έχασε τη ζωή του παίρνοντας μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιάς.

Σημείωσε επίσης ότι τα μέτωπα στην Εύβοια, είναι μεν σε ύφεση, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τα εναέρια μέσα λόγω του πυκνού καπνού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μεγάλη πολυεθνική βοήθεια που δίνει το παρών στα μέτωπα της Εύβοιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα