Ο Παναθηναϊκός επικράτησε σε παιχνίδι θρίλερ του Ολυμπιακού με 85-80 (Βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 85-80 στο «ντέρμπι αιωνίων» για την 15η αγωνιστική της Basket League. Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα. Μετά από ένα συναρπαστικό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός
πήρε την νίκη με 85-80 επί του Ολυμπιακού, για την 15η αγωνιστική της Basket League. Οι «πράσινοι» παρέμειναν αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και…

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους στο παρκέ και πήραν ξανά «ανάσα» στο σκορ, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν τις λύσεις στον αμυντικό τομέα και περιόρισαν τους αντιπάλους τους. Έτσι με το σκορ να είναι στο 44-42 οι δύο ομάδες πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Παρόμοιος ήταν ο ρυθμός και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά η οποία εξαλείφθηκε σχετικά γρήγορα με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να έχουν το μομέντουμ του αγώνα.

Όμως στο 07:38 πριν το τέλος της 3ης περιόδου, ο Μιλουτίνοβ πάτησε κατά λάθος στο πόδι του Παπανικολάου την ώρα που γύριζε στην άμυνα και γύρισε τον αριστερό αστράγαλό του, με αποτέλεσμα να γυρίσει στον πάγκο της ομάδας του υποβασταζόμενος. Μετά από λίγα λεπτά ο Σέρβος αποχώρησε από το παρκέ καθώς δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του, με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να τον χειροκροτούν την ώρα που πήγαινε προς τα αποδυτήρια.

Απο τα μέσα της τρίτης περιόδου κι έπειτα ο Παναθηναϊκός έδειξε ένα άλλο πρόσωπο και δεν άφησε τον Ολυμπιακό να τον πλησιάσει στο σκορ δείχνοντας πως μπορεί να διαχειρηστεί το παιχνίδι.

Όμως οι Πειραιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και κατάφεραν να μετατρέψουν το παιχνίδι σε… θρίλερ, με τον Άλεκ Πίτερς να ευστοχεί σε τρίποντο κάνοντας το 80-79 με 28.1" για το φινάλε. Έκτοτε οι δύο ομάδες προσπάθησαν να «κόψουν» τις επιθέσεις των αντιπάλων τους με φάουλ, γεγονός που έστειλε τον Γουίλιαμς-Γκος και Γκριγκόνις στην γραμμή των βολών. Η «τελευταία λέξη» ανήκε στον Καλαϊτζάκη που με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 85-80.

Το σκορ στα δεκάλεπτα: 23-18, 44-42, 63-54, 85-80

Οι συνθέσεις: Παναθηναϊκός (Αταμάν): Γκραντ 19, Ναν 16, Λεσόρ 11, Γκριγκόνις 18, Μήτογλου 13, Καλαϊτζάκης 2, Σλούκας, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο 4, Ερνανγκόμεθ 2. Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11, Κάναν 2, Παπανικολάου 5, Πίτερς 14, Μιλουτίνοβ 4, Γουίλιαμς-Γκος 16, Λαρεντζάκης 6, Μήτρου-Λονγκ, Μπραζντέικις 4, Πετρούσεβ 18.

Διαιτητές: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Πιτσίλκας.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα:



Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Ολυμπιακό, 85-80 Βίντεο,panathinaikos, olybiako, 85-80 vinteo