Τι θα γίνει με την κακοκαίρια - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης απαντά για την «κόντρα» των μετεωρολόγων

Τελικά έρχεται κάποιο σύστημα που θα θυμίζει Daniel τέλη Σεπτέμβρη; Η απάντηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την «κόντρα» που ξέσπασε γύρω από την πρόβλεψή του.Να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την κακοκαιρία που έρχεται στη χώρα τέλη του Σεπτέμβρη και αν αυτή θα έχει χαρακτηριστικά Daniel επιχείρησε σήμερα ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.…

Πώς ξέσπασε η κόντρα

Μετά την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη ο διευθυντής της ΕΜΥ, ο κ. Θοδωρής Κολυδάς, σχολίασε με ανάρτησή του στο X αφήνοντας αιχμές για «όσους

κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο», διαψεύδοντας παράλληλα τη πρόγνωση: «Δεν θα έχουμε σημαντικά ύψη βροχής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα».

{https://twitter.com/KolydasT/status/1704422958331032049}

Θέση πήρε και ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος ανέφερε ότι οι βροχές θα είναι φυσιολογικές για την εποχή και όχι επικίνδυνες.

Στο Facebook έγραψε πως δεν είναι εφικτή μια πρόβλεψη τόσα 24ωρα πριν, καθώς «δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση».

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0z4Ho6fk871qkXH657jhGTGp6z6wqpV28zq1Hgr4wDQnmWrvA6AEmMoYDUoVTNkJFl}

Η χθεσινή πρόγνωση του Μαρουσάκη

Την Τετάρτη ο Κλέαρχος ανέφερε πως από την Κυριακή έρχονται τα δύσκολα.

«Θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα», είπε.

Τόνισε όμως πως κακοκαιρία δεν θα έχει ίδια ένταση με τον Daniel, όμως φαίνεται πως θα φέρει και πάλι αρκετή βροχή στη Θεσσαλία.

«Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλέαρχος Μαρουσάκης,klearchos marousakis