Ο Γκουαρντιόλα εκθείασε τον Χάαλαντ: «Ήταν σαν να έβλεπα τον Κρόιφ»

Την αποθέωση απο τον προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα, γνώρισε ο Έρλινγκ Χάαλαντ ο οποίος σκόραρε ένα... διαστημικό τέρμα.  Επιβλητική ήταν η Μάντσεστερ Σίτι η οποία κατάφερε να επικρατήσει της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Champions League την Τετάρτη το βράδυ, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πετυχαίνει ένα γκολ που σίγουρα…

Το γκο, τράβηξε τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων παγκοσμίως, όμως η μεγαλύτερη τιμή για τον Χάαλαντ ήταν τα εύσημα που του έδωσε ο προπονητής του Πεπ Γκουαρντιόλα. Πιο συγκεκριμένα ο Ισπανός τεχνικός σύγκρινε το γκολ του με ένα παρόμοιο που είχε βάλει ο σπουδαίος Γιόχαν Κρόιφ.

{https://twitter.com/mcfc_lads/status/1570370563511652353}

Σε ένα παιχνίδι εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης το 1973, ο Κρόιφ είδε την μπάλα να κατευθύνεται εκτός εστίας και πήδηξε στον αέρα με αποτέλεσμα να κάνει μια επαφή σε με το εξωτερικό της δεξιάς φτέρνας του στο ύψος του στήθους, σκοράροντας μέσα στο Καμπ Νου.
«Θυμάμαι πριν από πολύ καιρό στη Βαρκελώνη ο Γιόχαν Κρόιφ σκόραρε ένα αρκετά παρόμοιο εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι ωραίο που ο Έρλινγκ μιμήθηκε τον Γιόχαν Κρόιφ», είπε ο Γκουαρντιόλα.

«Ίσως οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά, να γνωρίζουν την επιρροή του Κρόιφ στη ζωή μου ως άνθρωπο, μέντορα και προπονητή. Πριν από χρόνια σκόραρε στο Καμπ Νου και σκόραρε ένα γκολ εναντίον της Ατλέτι. Ήταν αρκετά παρόμοιο με τον Χάαλαντ και τη στιγμή που το σκόραρε εγώ ήταν σαν να είδα τον Κρόιφ».

{https://twitter.com/goal/status/1570323616071581703}

Πλεον ο Χάαλαντ έχει πετύχει 26 γκολ σε 21 συμμετοχές στο Champions League (ένα γκολ κάθε 62 λεπτά κατά μέσο όρο) γεγονός που τον τοποθετεί ένα γκολ πίσω από τον Λούις Σουάρεζ και 4 πίσω από τον Γουέιν Ρούνεϊ. Αξίζει να σημειώσουμε ξανά ότι είναι μόλις 22 ετών!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκουαρντιόλα, Χάαλαντ, Ήταν, Κρόιφ,gkouarntiola, chaalant, itan, kroif