Ο Έλον Μασκ συγχαίρει την SpaceX παρά την έκρηξη του Starship - Τι υποσχέθηκε

Η πρώτη αντίδραση του Έλον Μασκ μετά την ανατίναξη και την πτώση του πυραύλου της SpaceX.Ο ιδρυτής και πρόεδρος της SpaceX, ο δισεκατομμυριούχος 'Ελον Μασκ, συνεχάρη τις ομάδες της εταιρίας του μετά την πρώτη εκτόξευση του γιγάντιου πυραύλου Starship, του μεγαλύτερου στον κόσμο. Μάλιστα, υποσχέθηκε… Η διαδικασία της εκτόξευσης:

{https://youtu.be/rVLp8nKcOCg}

Η φιλοδοξία Μασκ

Το αφεντικό της SpaceX, Έλον Μασκ, ελπίζει ότι το Starship θα χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη στο μέλλον, ενώ η NASA

έχει ήδη εγγραφεί για να το χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι μέσω του προγράμματος Artemis μέχρι το 2025.

Η προηγούμενη απόπειρα εκτόξευσης του Starship έγινε την Δευτέρα του Πάσχα (18/4), ωστόσο αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω ενός τεχνικού προβλήματος. Η εταιρεία και ο Έλον Μασκ δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκ νέου προσπάθεια εκτόξευσης εντός 48 ωρών.

Ο διώροφος πύραυλος με ύψος 120 μέτρων – που ξεπερνά το Άγαλμα της Ελευθερίας – είχε αρχικά προγραμματιστεί να εκτοξευτεί από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, στις 8 π.μ. EDT (1200 GMT). Όμως η εταιρεία ανακοίνωσε σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών της αντίστροφης μέτρησης ότι ακυρώνει την προσπάθεια για τουλάχιστον 48 ώρες, επικαλούμενη ένα πρόβλημα συμπίεσης στον εκτοξευτή πυραύλων του κατώτερου σταδίου.

Τι σηματοδοτεί το εγχείρημα

Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα, το Starship έχει κατασκευαστεί για να μεταφέρει τους πρώτους αστροναύτες στον Κόκκινο Πλανήτη μέχρι το 2030.

Πρόκειται για διαστημικό πύραυλο αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για τα διαστημικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η δημιουργία του είναι μέρος του μεγαλειώδους οράματος του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ να κάνει τους ανθρώπους ένα «πολυπλανητικό είδος», πρώτα ξεκινώντας μια ανθρώπινη αποικία στον Άρη και φτάνοντας στο σημείο να χτιστούν πόλεις εκεί.

Το σκεπτικό του Έλον Μασκ, είναι ότι αν υπήρχε ποτέ μια παγκόσμια αποκάλυψη στη Γη, η ανθρώπινη φυλή θα είχε περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει, εάν οι άνθρωποι ζούσαν σε διαφορετικούς κόσμους στο ηλιακό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελον Μασκ, SpaceX, Starship -,elon mask, SpaceX, Starship -