Ο χιονιάς παρέλυσε την Αττική και τα εμβολιαστικά κέντρα

Ο χιονιάς παρέλυσε την Αττική ενώ προβληματική είναι η κυκλοφορία ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας καθώς όσο περνά η ώρα το οδόστρωμα πιάνει παγετό. Ταυτόχρονα αναβάλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για σήμερα στην Αττική

Δεν θα πραγματοποιηθούν καθόλου εμβολισμοί σήμερα στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας. Ενώ νωρίς το πρωί η ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε πώς οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 10:30 αντί για τις 08:00, στη συνέχεια πάρθηκε η απόφαση

για οριστική ακύρωση. 

«Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους», αναφέρει στο Twitter ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους. — Vassilis Kikilias (@Vkikilias) February 16, 2021

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Πολιτικής Προστασίας και της ισχυρής σύστασης προς τους κατοίκους της Αττικής «να αποφύγουν τις μετακινήσεις πριν τις 10 το πρωί».

«Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες.

Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους.

Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο.» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πυκνή χιονόπτωση έχει προκαλέσει έμφραγμα και στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Φώτης Νικολακόπουλος, οργανωτικός γραμματέας του ΟΑΣΑ, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα δρομολόγια των λεωφορείων.

«Τα λεωφορεία ξεκίνησαν το πρωί κανονικά τα δρομολόγιά τους. Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί λεωφορείο της γραμμής 823 στο Περιστέρι, στην οδό Ναούσης. Με την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε εδώ και μισή ώρα, πολλά οχήματα έχουν προβλήματα. Ήρθε μήνυμα στους οδηγούς και επιστρέφουν στα αμαξοστάσια λόγω ολισθηρότητας. Από τον δήμο δε βοήθησαν καθόλου με τους δρόμους», είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, καλό είναι οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την Κόρινθο να το κάνουν μέσω της Αττικής οδού και όχι μεσω της λεωφόρου Αθηνών, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ από την Ελευσίνα και μετά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χωρίς τρόλεϊ, λεωφορεία και ηλεκτρικό η Αττική

Προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει προκαλέσει η πολύ ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο της γραμμής 1 του Μετρό.

Επίσης, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο του προαστιακού δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια του Μετρό γίνονται έως τον σταθμό Δουκ. Πλακεντίας και από εκεί οι επιβάτες με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού.

Τέλος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα από τη στάση "Λεωφ. Βουλιαγμένης", έως το Σύνταγμα.

Έντονα προβλήματα υπάρχουν και στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται δρομολόγια τόσο τα λεωφορεία όσο και τρόλεϊ. Σύμφωνα με πηγές από τον ΟΑΣΑ εκτελούνται μόνο κάποια δρομολόγια λεωφορείων στα νότια προάστια.

Τα λεωφορεία βγήκαν το πρωί από τα αμαξοστάσια για να πραγματοποιήσουν δρομολόγια στις κεντρικούς δρόμους, αλλά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια για λόγους ασφαλείας.

Προβλήματα και διακοπές ρεύματοςΣτην Αττική προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος παρουσιάζονται στις εξής περιοχές: Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία,Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα,…
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αττική,attiki