Ο Ανδρέας Παπανδρέου «απαντά» στον Σημίτη

Ο Ανδρέας Παπανδρέου «απαντά» στον Σημίτη - Κιλά μελάνης έχουν χυθεί από το Σάββατο με αφορμή το άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά

Κιλά μελάνης έχουν χυθεί από το Σάββατο με αφορμή το άρθρο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά, ενώ τα όσα ανέφερε έφθασαν να φέρουν στην επιφάνεια και διάσταση απόψεων εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώην «εκσυγχρονιστές» του περιβάλλοντος Σημίτη που έχουν ενταχθεί στην Προοδευτική Συμμαχία (Λιάκος, Μπίστης

και Παναγιώτου) στηλίτευσαν με κοινή δήλωσή τους την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον «αρχιερέα» του εκσυγχρονισμού.

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε - η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις. Όταν όμως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Η απάντηση πάντως σε όσους θεωρούν «αναχρονιστικές και εθνικιστικές τις προσεγγίσεις», όπως τις χαρακτηρίζει το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο και υιοθετεί και το περιβάλλον Μητσοτάκη, όπως φάνηκε από το άρθρο του συμβούλου του, κ .Ντόκου και του Θανάση Μαυρίδη που άνοιξε συζήτηση περί συνεκμετάλλευσης, έρχεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν στην κρίση του 1987 με το «Σισμίκ» στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο εκείνων των ημερών, είπε:

«Εάν η κρίση αυτή αποτελεί μεθόδευση για να μας υποχρεώσουν να πάμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης, εάν αυτός είναι ο στόχος τους, δεν πρόκειται η κυβέρνηση αυτή να το δεχθεί, να υποκύψει. Θα ήθελα αυτό το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο. Πολιτικό διάλογο για άλλα θέματα, πλην του νομικού θέματος της υφαλοκρηπίδας, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε με την Τουρκία, γιατί είναι όλα πολιτικά θέματα και αφορούν αποκλειστικά ποια κυριαρχικά δικαιώματα θα παραχωρήσει η Ελλάδα στην Τουρκία. Αυτό δεν λέγεται διάλογος. Αυτό είναι μήνυμα προς ηττημένο. Και δεν δεχόμεθα τέτοια μηνύματα. Ούτε είναι ηττημένη η Ελλάδα ούτε πρόκειται να είναι ηττημένη».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σημίτης «αδειάζει» τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα