Νίκος Τζανάκης στο iEidiseis: Τα βρέφη μπορούν να κινδυνεύσουν από Covid - Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι έφηβοι

Ο Νίκος Τζανάκης στο iEidiseis για τη σοβαρότητα του κορονοϊού σε νεαρές ηλικίες - Τι ανέφερε για τον 15χρονο που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με μυοκαρδίτιδα.Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους μόλις δύο μηνών από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Το κοριτσάκι, 52 ημερών, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά γεννήθηκε στις…

Κορονοϊός, βρέφη και αντισώματα:

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες διεθνώς

Είναι γεγονός, πως οι περιπτώσεις σοβαρής νόσου σε βρέφη με Covid-19 είναι σπάνιες, ωστόσο αρκετοί γιατροί διεθνώς έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους:

«Το ανοσοποιητικό σύστημα των νεογέννητων δεν είναι τόσο ώριμο ώστε να μπορεί να σταθεί δυναμικά απέναντι στους ιούς» επισημαίνει η Δρ. Νάντια Αλάμ μιλώντας στο CTV News. «Μελέτες αποδεικνύουν ότι αντισώματα από το εμβόλιο για τον κορονοϊό περνούν από τις μητέρες στα μωρά τους και παρέχουν προστασία και στα ίδια. Έτσι, ένα μωρό του οποίου η μητέρα δεν είναι εμβολιασμένη ή δεν έχει μολυνθεί προηγουμένως, αντιστοίχως δεν λαμβάνει την προστασία των μητρικών αντισωμάτων», τονίζει η ίδια.

«Τα νεογνά έχουν μικρούς αεραγωγούς που μπλοκάρονται εύκολα, ένας πολύ γνωστός κίνδυνος μεταξύ των παιδίατρων», σύμφωνα με τον Δρ Τζέσι Πάπενμπουργκ, παιδο-επιδημιολόγο του Μόντρεαλ.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, εξετάζοντας μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 145.000 εγκυμοσύνες στη Σκωτία μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Οκτωβρίου 2021, διαπίστωσε ότι το 77,4% όσων μολύνθηκαν με τον ιό ενώ ήταν έγκυες ήταν ανεμβολίαστες.

Αυτή η ομάδα αποτελούσε επίσης το 90,9% των εισαγωγών σε νοσοκομεία που σχετίζονταν με την Covid-19, καθώς και το 98% των εισαγωγών Σε ΜΕΘ. Από την εν λόγω έρευνα προέκυψε επίσης ότι υπήρχαν 11 θνησιγενείς γεννήσεις και οκτώ θάνατοι νεογνών, οι οποίοι αφορούσαν σε γονείς που δεν ήταν εμβολιασμένοι, όπως αναφέρει το ctvnews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκος Τζανάκης, Eidiseis, Covid -,nikos tzanakis, Eidiseis, Covid -