Νέος πρόεδρος της ΚΕΔ ο Πέτερ Φρόιντφελντ

Καινούργιο κεφάλαιο στην ΚΕΔ αφού, μετά την παραίτηση του Στιβ Μπένετ, επικεφαλής της ορίστηκε ένας Σουηδός, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟΕΠΟ ανακοίνωσε, την Τετάρτη (18/10), πως τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) αναλαμβάνει πλέον ο Σουηδός διαιτητής, Πέτερ Φρόιντφελντ. Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ
επεσήμανε…

Ποιος είναι ο Πέτερ Φρόιντφελντ

Ο Πέτερ Φρόιντφελντ γεννήθηκε στην Εσκιλστούνα στις 14 Νοεμβρίου 1963 και είναι πρώην κορυφαίος Σουηδός διαιτητής ποδοσφαίρου. Αρχικά, ήταν παίκτης μπάντι πρώτης κατηγορίας, άρχισε να διαιτητεύει το 1992, όταν ο πεθερός του τού ζήτησε να διαιτητεύσει έναν αγώνα σε μικρότερη κατηγορία. Ανέβηκε στο κορυφαία κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος, που λέγεται Allsvenskan, το 1997 και απέκτησε το σήμα της FIFA το 2001.

Επισημαίνεται ότι ο Πέτερ Φρόιντφελντ διαιτήτευσε έξι παιχνίδια κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στην ευρωπαϊκή ζώνη (UEFA). Κατόπιν, τέθηκε επικεφαλής του τελικού του Κυπέλλου UEFA του 2008, γεγονός που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διορισμούς για διαιτητή της UEFA.

Στη συνέχεια, ο Σουηδός επιλέχθηκε να διαιτητεύσει στο Euro 2008, που διεξήχθη στην Ελβετία και στην Αυστρία, το οποίο ήταν το πρώτο και μοναδικό του μεγάλο τουρνουά, καθώς θα είχε περάσει την υποχρεωτική ηλικία συνταξιοδότησης των 45 ετών μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Πάντως, ο Πέτερ Φρόιντφελντ αποσύρθηκε διεθνώς, το 2008, μετά τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής ηλικίας συνταξιοδότησης των 45 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, ΚΕΔ, Πέτερ Φρόιντφελντ,neos, ked, peter frointfelnt