Νέο σκηνικό έντασης στήνουν τα τουρκικά ΜΜΕ – «Η Αθήνα θέλει πόλεμο» γράφει η Yeni Safak

Τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία και στην πραγματικότητα θέλει πόλεμο.Μετά τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «ξαφνικά θα έρθουμε ένα βράδυ», τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αλλάζουν «γραμμή» και αναφέρουν ότι η Αθήνα είναι αυτή που επιθυμεί τον πόλεμο.…

Κριτική κατά Ερντογάν από το FOX
TURK και τη Sozcu

Την ίδια στιγμή, πάντως, ακούγονται φωνές που ασκούν κριτική και μάλιστα σκληρή κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο των απειλών κατά της Ελλάδας.

Στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου και κορυφαίου σε τηλεθέαση FOX TURK ο παρουσιαστής, Σελτσούκ Τεπελί, έκανε λόγο για φιάσκο της τουρκικής κυβέρνησης στα εξοπλιστικά και είπε πως «σε ένα βράδυ... μας πέταξαν από το πρόγραμμα των F-35».

«Εγώ να σας πω τι συνέβη ‘ξαφνικά ένα βράδυ’. Μέσα σε ένα βράδυ την Τουρκία την πέταξαν από το πρόγραμμα των F-35, στο οποίο συμμετείχε για 20 ολόκληρα χρόνια. Είναι μεγάλο φιάσκο της διπλωματίας και της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η εφημερίδα Sozcu που ανήκει κι αυτή στο φάσμα της αντιπολίτευσης, γράφει πως «ο Ερντογάν αποκαλεί φίλο τον Μπάιντεν αλλά εκείνος στηρίζει στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο, ΜΜΕ – Η Αθήνα, Yeni Safak,neo, mme – i athina, Yeni Safak