Νέα τουρκικά πολεμικά σενάρια: Αν οι ΗΠΑ βοηθήσουν την Ελλάδα θα γίνει νέο Ναυαρίνο

«ΗΠΑ και Ελλάδα μπορούν να ξεκινήσουν μια σύγκρουση στο Αιγαίο και να καταστρέψουν το ναυτικό μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Αντιπτέραρχος ε.α Χακί Πεκίν.Τα σενάρια για πολεμική σύρραξη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας συνεχίζονται ακατάπαυστα στη γειτονική χώρα. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας συζητούν πλέον για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια ενδεχόμενη…

Αναστάτωση για τα σχέδια των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη - «Χτίζουν μια νέα Σούδα»

Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για τα σχέδια των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, με το θέμα να γίνεται μέχρι και πρωτοσέλιδο στη Hurriyet.

«Τα σχέδια του Δεδεαγάτς (σ.σ.: η συγκεκριμένη ονομασία στα τουρκικά σημαίνει δέντρο του παππού)», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας και κάνει λόγο για μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε μια ναυτική βάση.

«Χτίζουν στους Έλληνες μια νέα Σούδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η Hurriyet σχολιάζει πως μπορεί να προσεγγίζουν και τα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ, ενώ τονίζει ότι η Αλεξανδρούπολη απέχει μόλις 40 χιλ. από την Τουρκία.

Τουρκική ανησυχία υπάρχει και για την Κρήτη, όπου το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα χτιστούν οι κατάλληλες βάσεις προσγείωσης για τα F-35 στο νησί.

Η ενόχληση στη γειτονική χώρα πάντως είναι έκδηλη με το θέμα έχει λάβει μεγάλη έκταση και στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, που το παρουσίασαν σε δελτία ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ελλάδα, Ναυαρίνο,ipa, ellada, navarino