Νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις μετακινήσεις

Μια σειρά από νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση. Στο επίκεντρο το Πάσχα. Τι θα αλλάξει στο 13033, εφόσον προκριθούν οι αλλαγές στα μέτρα. 

Μια σιερά από νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε το πλαίσιο να γίνει πιο αυστηρό, ειδικά για το Πάσχα και για τον Απρίλιο, οπότε και η Ελλάδα

θα βρίσκεται στην επικίνδυνη φάση του κορονοϊού, εξετάζει η κυβέρνηση.

Κάθε μέρα νέα σενάρια πέφτουν στο τραπέζι και όλα δείχνουν ότι θα έρθουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι ο τρίωρος χρονικός περιορισμός σε κάθε μετακίνηση πολιτών, η απαγόρευση της μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και το ημερήσιο όριο στις μετακινήσεις κάθε πολίτη.

Προφανώς θα γίνουν αλλαγές στο SMS στο 13033.

Παράλληλα, θα καταργηθεί για ορισμένους η γραπτή δήλωση ώστε να διαπιστώνεται αμέσως, σε τυχαίους ελέγχους, πότε ζητήθηκε άδεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση κάθε πολίτης να έχει το δικαίωμα να στέλνει έως δύο μηνύματα ημερησίως στο 13033.

Παράλληλα αναμενόμενο θεωρείται να τεθεί και χρονικό όριο για κάθε έξοδο, από την στιγμή αποστολής του μηνύματος στο 13033 μέχρι την ολοκλήρωση της εκάστοτε εξωτερικής δραστηριότητας.

Σε κάθε περίπτωση έρχονται νέα μέτρα για το Πάσχα, ώστε να μην υπάρξει έξοδος εκδρομέων. Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, ενώ το σούβλισμα του αρνιού δεν θα γίνει.

Και σε αυτό το σενάριο συνηγορεί δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που σημείωνε ότι δεν μπορεί κάποιος να βγαίνει εκτός για απεριόριστο χρόνο.

Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε τις σκέψεις της κυβέρνησης να τεθούν νέα όρια στις μετακινήσεις, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Τέλος το κολύμπι

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορoνοϊού COVID-19, απαγορεύεται η θαλάσσια κολύμβηση, το ψάρεμα όπως και η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, αλλά και η υποβρύχια αλιεία.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο τονίζει ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες δραστηριότητες δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Υπενθυμίζεται, ότι σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει νέα μέτρα, αυστηροποιώντας το υφιστάμενο πλαίσιο.

Μετά την παραλία Θεσσαλονίκης έκλεισε και η παραλία Βόλου

Κλείνει και η παραλία του Βόλου μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τον μεγάλο συγχρωτισμό περιπατητών και αθλούμενων.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου και όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου και η λιμενάρχης Βασιλική Κωνσταντά, αποφασίσθηκε να κλείσει η παραλία του Βόλου σε όλο το μήκος της για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, δηλαδή την λεωφόρο Αργοναυτών, από το ύψος της οδού Κ.Καρτάλη, θα συνεχίζει ως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα ολοκληρώνεται στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπεριλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα