Νέα κρούσματα σήμερα: 9 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 183 οι νεκροί

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα. Στους 183 οι θάνατοι, 10 οι διασωληνωμένοι.

9 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη (9/6) το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στην

Ελλάδα είναι 3.058, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.

690 (22.6%) εξ αυτών θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1740 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, κατά την ίδια αναφορά. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επιπλέον, καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της Covid-19 να είναι 183. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα ο αρμόδιος Οργανισμός αναφέρει πως έχουν δινεργηθεί 231.759 τεστ.

Δείτε την αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ εδώ

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 97 νέα περιστατικά, τα οποία επιβεβαιώθηκαν σε διάστημα τεσσάρων 24ώρων. Πρόκειται, ειδικότερα, για 30 κρούσματα, τα οποία εισήλθαν στη χώρα από το εξωτερικό, καθώς και για ακόμη 29 κρούσματα, τα οποία αφορούν την περιοχή της Ξάνθης, ενώ τα υπόλοιπα θεωρούνται αδιευκρίνιστης προέλευσης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου νωρίτερα σήμερα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί εν όψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. «Γι' αυτό τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές στον απόηχο της σύσκεψης.

Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την επαναφορά των ημερήσιων γραπτών ενημερώσεων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία πραγματοποιούνταν σε εβδομαδιαία βάση από την 1η Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα