Νέα κρούσματα σήμερα 29/6: Πόσα αφορούν ταξιδιώτες - Η περιοχή της Ελλάδας στο «κόκκινο»

15 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Δείτε πού εντοπίζονται.

Ακόμη 15 νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμερα, Δευτέρα (29/6), ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 3.390.

Από τα νέα αυτά περιστατικά τα τρία είναι «εισαγόμενα», μέσω

πτήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ τα υπόλοιπα (12) αφορούν όλα τους την ΠΕ Ξάνθης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αρμόδιου Οργανισμού έχει ως εξής:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3390, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν 10 νέα περιστατικά του ιού.

Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.Στο «κόκκινο» η Ξάνθη

Κατά τα παραπάνω, και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών, είναι σαφές πως η επιδημία στη Ξάνθη δε βρίσκεται υπό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος δηλώνει πως «η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης είναι εκτός ελέγχου» και ότι «ξεγελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό».

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ίδιο, «στο Νοσοκομείο της Ξάνθης συνεχώς εισάγονται ύποπτα κρούσματα με ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα. Στη κλινική νοσηλεύονται περί τους έξι ασθενείς κάθε ημέρα που είναι ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό. Απορία προκαλεί γιατί κωλυσιεργούν και δεν προμηθεύουν με ένα μηχάνημα για να γίνεται στο Νοσοκομείο της Ξάνθης εργαστηριακός έλεγχος για κορονοϊο. Σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα, τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στην Αλεξανδρούπολη και κάνουν δύο ή τρεις ημέρες να βγούνε. Βαλτώνουν τα περιστατικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης ως ύποπτα κρούσματα. Μόνο όταν επιβεβαιώνονται μεταφέρονται στο Νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «η έλλειψη μηχανήματος για εργαστηριακό έλεγχο είναι αιτία αναβολής των περισσότερων χειρουργείων αφού αδυνατούν να κάνουν εργαστηριακό έλεγχο. Ασθενείς περιμένουν ένα χρόνο να χειρουργηθούν και όταν έρχεται η σειρά τους αναβάλλεται το χειρουργείο επειδή δεν μπορούν να κάνουν το τεστ κορονοϊού που είναι απαραίτητο. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν και πληρώνουν 120 ευρώ σε ιδιώτη για να μη χάσουν τη σειρά τους και να χειρουργηθούν».

Ο συνδικαλιστής των νοσοκομειακών γιατρών διαπιστώνει και «μεγάλες ελλείψεις προσωπικού» στο ίδιο Νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ένας γιατρός χωρίς ειδικευόμενο περιθάλπτει τα περιστατικά και δύο νοσηλεύτριες. Και όμως στο Νοσοκομείο της Ξάνθης κανείς εργαζόμενος δεν άξιζε για το υπουργείο Υγείας να πάρει τη χρηματική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Φαίνεται ότι κάνουν λιγότερη δουλειά από διοικητικούς υπαλλήλους, από συναδέλφους που έλειπαν με άδειες, από προϊσταμένους σε άσχετες δουλειές ή νοσοκομεία που νοσήλευσαν ελάχιστα ύποπτα κρούσματα».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
296, Πόσα, Ελλάδας,296, posa, elladas