Νέα κακοκαιρία με χιόνια και κρύο από το Σαββατοκύριακο - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Χαλάει και πάλι ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής .Πού θα πέσουν χιόνια το Σάββατο και πόσο θα διαρκέσουν.Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και μέσα στο Σαββατοκύριακο με βροχές και χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά! Η νέα κακοκαιρία θα ξεκινήσει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από…

«Δεν μου

έχει ξανατύχει μετά από χιόνι να δω βροχή. Δεν ξέρω τι θα συμβεί» λέει από την πλευρά της η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη αναφερόμενη στην Αττική. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν και το πρωί της Κυριακής και έπειτα θα ξεκινήσει βελτίωση στα βόρεια. Για την Κυριακή ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με τις Κυκλάδες στις οποίες θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι σχετικά καλός. Η θερμοκρασίες θα είναι βέβαια πολύ χαμηλές ενώ το Σάββατο θα έχουμε και βοριάδες στο Αιγαίο εντάσεως ακόμη και 9 μποφόρ!

Έτσι λοιπόν αυτό το σύστημα θα περάσει σχετικά γρήγορα και θα δώσει ένα τυπικά χειμωνιάτικο καιρό σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, από τη νέα εβδομάδα αναμένεται και νέα κακοκαιρία με τους μετεωρολόγους όμως να μην διακινδυνεύουν ακόμη προγνώσεις. «Δεν είναι ασφαλείς οι προγνώσεις ακόμη. Υπάρχει μια τάση αλλά όχι πρόγνωση» υπογραμμίζει η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ.

Για πρόσκαιρη κακοκαιρία το Σάββατο κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος σημειώνοντας ότι οι χιονοπτώσεις θα είναι μέσα στο βράδυ του Σαββάτου σε βορειοδυτική Ελλάδα «αλλά όχι κάτι το φοβερό».

«Θα βρέξει αρκετά στην Αττική προς το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου. Θα έχουμε καλές χιονοπτώσεις και στην Πελοπόννησο και στα Βίλια θα ξαναχιονίσει. Νομίζω ότι τα χιόνια δεν θα φτάσουν πιθανότατα στα βόρεια προάστια.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα κεντρικά και τα νότια να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια και αργότερα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι 4 με 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν. Σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα παραμείνουν νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 11 με 12 βαθμούς, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 09 με 10 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα