Νέα δημοσκόπηση: Ποια είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ για τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Σωστή η στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό, λένε οι πολίτες στη Pulse, ενώ εξέφρασαν ανησυχία για ελληνοτουρκικές σχέσεις και κορονοϊό.

Τα

κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας - μεταναστευτικό/προσφυγικό, ελληνοτουρκικά, κορονοϊός - απασχόλησε η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης (5/3).

Το δείγμα των 1.258 ενηλίκων ρωτήθηκε ποιον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και ποιο κόμμα θα ψήφιζε την ερχόμενη Κυριακή εφόσον θα είχαν προκυρηχτεί εθνικές εκλογές.

Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το 26% στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ποσοστό της τάξης του 25% απάντησε πως θεωρεί ότι κανένας από τους δυο δεν είναι κατάλληλος.

Η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, δίνει το προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία

Ειδικότερα, το 39% των ερωτηθέντων απάντησε πως αν γινόντουσαν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Το 25% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 6,5% Κίνημα Αλλαγής, το 5% ΚΚΕ, το 5,5% Ελληνική Λύση, 2,5% Μέρα25, 1,5 Χρυσή Αυγή και 1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συνεπώς, η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 14 μονάδες.

Επικαιρότητα

Παράλληλα, το 76% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων στον Εβρο κινούνται σε θετική κατεύθυνση έναντι μόλις 18% που πιστεύει το αντίθετο.

Μάλιστα όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί» (45%) εγκρίνουν την στάση της κυβέρνησης . Οι κεντροαριστεροί (78%), οι κεντρώοι (89%) είναι θετικοί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κεντροδεξιών και δεξιών εγκρίνει τις κυβερνητικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες ανησυχούν τόσο για την στάση της Τουρκίας όσο και για τα ελληνοτουρκικά θέματα. Ακόμη το 83% ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τέλος, αναφορικά με τον νέο κοροναϊό, το 42% εκφράζει ανησυχία για μια επιδημία μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας. Το 26% ανησυχεί μέτρια, ενώ λίγο έως καθόλου ανησυχεί το 26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ,poia, neas dimokratias – syriza