Νέα αποκάλυψη για τον 73χρονο επιχειρηματία που κυνηγούσαν σε όλη την Αθήνα

Τι είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, για την καταδίωξη του 73χρονου επιχειρηματία, ο οποίος παραβίασε τον μισό ΚΟΚ.Νέες αποκαλύψεις για την καταδίωξη του 73χρονου επιχειρηματία, ο οποίος παραβιάζοντας τον μισό ΚΟΚ, διέσχισε το μισό Λεκανοπέδιο Αττικής μέχρι να συλληφθεί, τελικά, στην Παλλήνη. Ο επιχειρηματίας για 15 περίπου…

Το χρονικό της καταδίωξης

Συνολικά 17 κόκκινα φανάρια φέρεται να παραβίασε ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη

μετά από τρελή πορεία που πραγματοποίησε με το αυτοκίνητό του από την οδό Ακαδημίας στο Σύνταγμα μέχρι την Παλλήνη όπου βρίσκεται το σπίτι του.

Όλα ξεκίνησαν στις 6.20 της περασμένης Κυριακής όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών διαπίστωσαν ότι κινείτο επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πανεπιστημίου.

Οι αστυνομικοί ενεργοποίησαν τη σειρήνα και του έκαναν σήμα να σταματήσει. Εκείνος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και παραβίασε το κόκκινο φανάρι της διασταύρωσης. Στη συνέχεια, κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια.

Ακολούθως κινήθηκε στην περιοχή του Κολωνακίου και στην περιοχή των Αμπελοκήπων και μέσω των Λ. Μεσογείων και Λ. Κατεχάκη εισήλθε στην Αττική Οδό. Τέλος και περί ώρα 07.45 ακινητοποιήθηκε από σταθμούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής στην συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως στην Παλλήνη.

Κατά τη διάρκεια της ξέφρενης πορείας, το αυτοκίνητο και ο οδηγός του ακολουθούνταν και επιτηρούνταν με προσοχή από περιπολικά της τροχαίας, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Στον 73χρονο επιχειρηματία βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 12.500 ευρώ. Ειδικότερα, 17 πρόστιμα για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, δύο για κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, ένα για παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής και ένα για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, καθώς πραγματοποιήθηκε έλεγχος αλκοόλης στον εκπνεόμενο αέρα με πρώτη μέτρηση: 0,31 mg/lt και δεύτερη μέτρηση: 0,28 mg/lt. Επιπλέον, αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης του για 1.160 ημέρες, πιστώθηκαν 175 πόντοι στο Σ.Ε.Σ.Ο. και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
73χρονο, Αθήνα,73chrono, athina