Ναυάγιο στην Πύλο: 78 νεκροί μετανάστες, εκατοντάδες επέβαιναν - Φόβοι για εγκλωβισμένους στο αμπάρι

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο, ενώ εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες.Πάνω από 500-600 άνθρωποι βρίσκονταν στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 59 νεκρούς. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός αυτός…

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έχει στηθεί από νωρίς μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των διασωθέντων, για τη στέγασή τους αλλά για όποια άλλη

βοήθεια πρέπει να λάβουν. Σε ετοιμότητα είναι παράλληλα όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, για το ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να μεταφερθούν τραυματίες.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Προς το παρόν παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το πολύνεκρο ναυάγιο, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως το αλιευτικό έπλεε εδώ και μέρες στη Μεσόγειο.

Ναυάγιο στην Πύλο: Σπεύδει ειδικό κλιμάκιο αναγνώρισης θυμάτων

Την ίδια ώρα, έχει σχηματιστεί ειδικό κλιμάκιο αναγνώρισης θυμάτων, όμοιο με εκείνο που είχε δημιουργηθεί μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση των Αρχών στην Καλαμάτα για την περίθαλψη και την φροντίδα των διασωθέντων ανθρώπων, είναι μεγάλη.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα, «έχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης 14 μετανάστες».

Επίσης, τόνισε ότι «έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από όμορους νομούς, αλλά και από την Αθήνα».

Επικοινωνία Τσίπρα με Σαρμά για το ναυάγιο στην Πύλο: «Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά»

Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει πως πρόκειται για «ανθρώπινη τραγωδία» και τονίζει πως πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων. Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθώ για τις συνθήκες της τραγωδίας. Ήδη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση είναι στην περιοχή.»

{https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/pfbid02XWG8hVfzYk6ayG7cTeLGFztQqXas1wLyVBguuCzGjdvzXdcCwzXg6swD8jsHq1mdl}

{https://twitter.com/iEidiseisGR/status/1668953685873897472}

Ανέβαλε την ομιλία του στην Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Πύλο, Δεκάδες, - Φόβοι,navagio, pylo, dekades, - fovoi