Ναυάγιο στην Πύλο: 10 συλλήψεις στο Πακιστάν για διακίνηση μεταναστών

Και Πακιστανοί μετανάστες στο σκάφος που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου.Οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 10 υπόπτους για διακίνηση ανθρώπων μετά το θάνατο δεκάδων μεταναστών στο ναυάγιο ανοιχτά των ελληνικών ακτών, στην Πύλο. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ…

Στον Εισαγγελέα την Δευτερα οι 9 διακινητές

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν αύριο, Δευτέρα, οι 9 που κατηγορούνται

ότι επιτέλεσαν τον ρόλο των διακινητών των ανθρώπων που βρίσκονταν πάνω στο σκάφος που ναυάγησε στην Πύλο.

Σημειώνεται ότι οι εννέα που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο βρίσκονται στα χέρια των Αρχών από την Πέμπτη, όταν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση το Λιμενικό: «Η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), σε συνεργασία ως προς την έρευνα με το κινητό γραφείο επιχειρήσεων (Mobile Office) της EUROPOL, από την οποία ζητήθηκε η συνδρομή της στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (ΕΣΕ), συνέλαβε εννέα άνδρες εκ των ανωτέρω διασωθέντων, εθνικότητας Αιγυπτιακής, ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών, πλήρωμα του πλοίου οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.

Κατά συνέπεια, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, κατά παράβαση του Ν. 3386/2005 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν, καθώς επίσης και των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 302 (ανθρωποκτονία από αμέλεια) και 306 (έκθεση ζωής σε κίνδυνο) του Π.Κ.».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Πύλο, Πακιστάν,navagio, pylo, pakistan