Μονομέτωπη επίθεση ΚΙΝΑΛ σε Τσίπρα, στήριξη του νομοσχεδίου Μητσοτάκη

Θετική - επί της αρχής - η στάση του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστροφή στην μονομέτωπη ρητορική ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα σήμανε η επί της αρχής θετική στάση του Κινήματος

Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε με σφοδρότητα στις κατηγορίες που της απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής. «Το κοινωνικό συμβόλαιο στην Ελλάδα γράφηκε από τη προοδευτική παράταξη και τον Ανδρέα Παπανδρέου, το πολεμήσατε χρησιμοποιώντας το παρακράτος της Δεξιάς κι αυτό είναι ντροπή», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας της χώρας. Η παράταξή μας έβαλε πλάτη για να σωθεί. Βάλαμε πλάτη και το 2015 όταν τα κάνατε θάλασσα κ. Τσίπρα. Ντροπή είναι να κυβερνάς με την Ακροδεξιά και να την ενσωματώνεις», πρόσθεσε και συνέχισε την οξεία κριτική της στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «Ντροπή είναι να καλύπτεις μαγαζιά και παραμάγαζα, την ξεφτίλα των θεσμών. Γιατί τα γνωρίζατε κ. Τσίπρα και τα καλύπτατε. Το στίγμα που αφήσατε σε κάθε έννοια Αριστεράς θα πάρει χρόνια να φύγει», υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ιδιαίτερα υψηλά ντεσιμπέλ η κα Γεννηματά πρόσθεσε πως «ντροπή είναι να δίνει ενέχυρο δημόσια περιουσία στους δανειστές για 99 χρόνια, ντροπή είναι να υποτάσσεσαι και να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Ντροπή είναι να δίνεται επί 10 χρόνια συγχωροχάρτι στις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Ντροπή είναι να λέτε ότι θα ήταν καλύτερα να μην υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής».

«Το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης είναι το Κίνημα Αλλαγής. Εμάς χρειάζεται ο τόπος για ανάχωμα», υπογράμμισε. Αναφορικά με την κριτική του Αλέξη Τσίπρα για την ψήφιση του νομοσχεδίου από το Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά απάντησε πως αν ο νόμος περνούσε όπως τον εισηγήθηκε η κυβέρνηση, οι επιπτώσεις του θα ήταν εμφανείς από αύριο.

Τσίπρας: Αυτοκαταστροφική η μόνιμη αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η επιλογή σας να είστε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία ήταν εύλογη. Σήμερα, όμως, η επιλογή σας να είστε και πάλι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και αυτοκαταστροφική» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας το λόγο μετά την πρωτολογία της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως είναι η τρίτη φορά που το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας την καταψήφιση της απλής αναλογικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν καταστατική αρχή και μόνο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρατηγικές επιλογές του Κινήματος Αλλαγής που δίνουν «μαξιλάρι» στη ΝΔ, όπως στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, και πάνε κόντρα με τις ιδέες της παράταξης.

«Τρίτη φορά τώρα όχι μόνο αποφασίσατε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, αλλά στηρίζετε την κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη, για την οικονομία ή τη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη για την απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ, επιλέγετε όχι απλά να είστε συνήγορός του, αλλά να υπερακοντίζετε την επιχειρηματολογία της δεξιάς και να μιλάτε με βαριά γλώσσσα για παρακράτος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιλογή σας να είστε αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία ήταν εύλογη. Σήμερα, όμως, η επιλογή σας να είστε και πάλι αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλογη και αυτοκαταστροφική», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν θέλετε να στηρίξετε την κυβέρνηση, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Το πρόβλημα είναι πως ο κ. Μητσοτάκης ίσως σε λίγο καιρό να μην σας έχει ανάγκη, αφού ήδη σας διεμβολίζει και παίρνει στελέχη σας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: ΚΙΝΑΛ: Κατέθεσε την τροπολογία για κατάργηση της αστικής ευθύνης του οργανωτή συνάθροισης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μονομέτωπη, ΚΙΝΑΛ, Τσίπρα, Μητσοτάκη,monometopi, kinal, tsipra, mitsotaki