Μονοκλωνικά αντισώματα: Σύντομα και στην Ελλάδα - Πώς θα χορηγούνται

Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν θα χορηγούνται όταν ο ασθενής είναι διασωληνωμένος.Τα μονοκλωνικά αντισώματα έρχονται -επιτέλους- και στην Ελλάδα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για αυτήν την πολλά υποσχόμενη θεραπεία του νέου κορονοϊού, η οποία θα χορηγείται δωρεάν. «Ήδη, από…

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά

Θυμίζουμε πως η ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της φαρμακευτικής

εταιρείας «Eli Lilly» για την προμήθεια 220.000 αγωγών θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων προκάλεσε έντονη κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Θάνο Πλεύρη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «δικαίωση» και ότι η «ότι η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας βαδίζει στα τυφλά και στερεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους».

Το πρωί της Πέμπτης ο Θάνος Πλεύρης απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια «κερδοσκοπίας με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και δυναμιτίζοντας την εθνική προσπάθεια για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού» και υπογραμμίζει πως «το Υπουργείο Υγείας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, από τον Φεβρουάριο του 2021 συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Κοινής Προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θεραπεία της «Eli Lilly» βρίσκεται υπό την κυλιόμενη αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση για την αγορά έως και 220.000 αγωγών θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα