Μητσοτάκης: Το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους του Κορυδαλλού και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.Τον Κορυδαλλό επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι «όσο η οικονομία αναπτύσσεται, τόσο η κυβέρνηση θα αξιοποιεί το μέρισμα ανάπτυξης, προκειμένου να στηρίζει συμπολίτες μας, οι οποίοι…

Μαθήματα στο Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης, σε ενήλικες άνω των 55 ετών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης του Δήμου, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία

με τον Δήμο Κορυδαλλού, που άνοιξε τις πόρτες του το 2022. Το κέντρο λειτουργεί ως κόμβος επιμόρφωσης με στόχο να πατάξει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και παρέχει δωρεάν μαθήματα στον χώρο της πληροφορικής και της συμβουλευτικής, με πληθώρα ειδικότερων υποκατηγοριών ενώ τα μαθήματα παραδίδονται σε ενήλικες άνω των 55 ετών. «Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν βλέπω ανθρώπους που σε αυτή την φάση της ζωής τους επιλέγουν να καταρτιστούν σε ένα καινούργιο αντικείμενο. Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση όχι μόνο γιατί πρέπει όλοι να εξοικειωνόμαστε με την επαφή μας με τον ψηφιακό κόσμο αλλά και γιατί δείχνει μια διάθεση να μαθαίνουμε συνέχεια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία του με πολίτες που συμμετέχουν στα ψηφιακά μαθήματα από το Κέντρο Ψηφιακής Εκπαίδευσης.

«Εμείς έχουμε κάνει μια επανάσταση με το gov.gr και θέλουμε όλες και όλοι να μπορούν να το εκμεταλλεύονται και να μην χρειάζεται, όπως έλεγα, να πηγαίνουν στα παιδιά και στα εγγόνια προκειμένου να κάνουν μια διεκπεραίωση οποιασδήποτε υπόθεσης μπορεί να έχουν είτε με το κράτος, είτε με τράπεζες, είτε με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «έχουμε διαπιστώσει ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα ψηφιακά, αλλά πρέπει να τα κάνουμε ψηφιακά και με ασφάλεια. Και για αυτό και το πρόγραμμα αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία. Είστε πιλότος και νομίζω ότι βλέποντας την επιτυχία θα συζητήσω και με το Υπουργείο την πολύ γρήγορη επέκτασή του και σε άλλους δήμους. Αυτός είναι και ο σκοπός των πιλοτικών προγραμμάτων, να τα δοκιμάζουμε, να τα βελτιώνουμε». Πρόσθεσε πως «ο δήμος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και αν θέλει κάποιος να αξιοποιεί τις καινούριες κρατικές υπηρεσίες, μία βασική εξοικείωση πρέπει να την έχει».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν και ξενάγησαν στον χώρο ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς και η υπεύθυνη του κέντρου, Ελπίδα Κοντοπόδη.

Κατά την επίσκεψή του τον συνόδευαν οι βουλευτές Β' Πειραιώς της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης, ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Γιάννης Μελάς, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα