Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εγώ δεν θα σε ακολουθήσω έχω μια χώρα να κυβερνήσω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ξεκινήσατε με ύβρεις και χαρακτηρισμούς και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλετε να συζητήσετε νηφάλια. Θέλετε για άλλη μια φορά να πέσουμε σε μια παγίδα έντασης και χαρακτηρισμών. Εγώ δεν θα σε ακολουθήσω έχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα

θεσμικά αδιάβαστο όσον αφορά στο περιεχόμενο της ερώτησής του. Μάλιστα σχολιάζοντας το ποσοστό των ερωτήσεων που είχε απαντήσει ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν 3,5% και μάλιστα σχολίασε: «Κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό και μάλλον σας καταδιώκει…».

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για επιεική στάση απέναντι στη διαφθορά είπε: «Η Ελλάδα το 2012 βρισκόταν στην κατάταξη της διεθνούς διαφάνειας στην 94η θέση, το 2015 βρισκόταν στην 58η θέση και ξανακύλησε το 2018 στην 67η θέση. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με στοιχεία. Είναι προκλητικό να αναμασάτε αυτή την καραμέλα περί “λευκών κολάρων”, μας τους είπατε και μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Εμείς δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια. Ο νόμος σε αυτή τη χώρα θα εφαρμόζεται για όλους, είτε είναι δυνατοί είτε είναι αδύναμοι».

«Στην τέταρτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες, και ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά της διαφθοράς και η Greco σας εγκαλούν και σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα. Δεν τα γνωρίζατε αυτά; Μήπως έγιναν ερήμην σας; Αυτά διορθώνουμε με τους ποινικούς κώδικες. Τα διορθώνουμε κατόπιν εισήγησης της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για “λευκά κολάρα”, μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα».

Και συνέχισε: Ας κρατήσουμε κ. Τσίπρα ως μια κατάκτηση του πολιτικού συστήματος την αλλαγή του άρθρου 86, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, και να προχωρήσουμε κοιτάζοντας το μέλλον. Οι τράπεζες δρουν στον χώρο της ιδιωτικής οικονομίας. Κάθε παράβαση ζημιώνει πρωτίστως τις ίδιες. Η διάταξη να παρεμβαίνει εισαγγελέας, λειτούργησε σε βάρος των πολιτών, οδήγησε σε ακινησία. Τώρα μπορούν να το κάνουν οι διοικήσεις. Πάρα πολλά τραπεζικά στελέχη σύρθηκαν στα δικαστήρια και ταλαιπωρήθηκαν για πολλά χρόνια για αποφάσεις που πήραν. Σχεδόν όλα αθωώθηκαν. Ποιο τραπεζικό στέλεχος θα υπογράψει μια γενναία αναδιάρθρωση επιχείρησης αν φοβάται;»

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Financial Times που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση διέψευσε τα όσα ανέφερε για τους ποινικούς κώδικες και είπε επίσης ότι μάλλον τους διάβασε ανάποδα και είναι χαμένος στην μετάφραση.

Στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι πρόοδος το ότι από ψεύτη σήμερα ο πρωθυπουργός τον αποκάλεσε αδιάβαστο. Και σχολιάζοντας τις φωνές από τα έδρανα είπε: «Τι έχετε πάθει σήμερα; Είστε λίγο ανήσυχοι» για να παρέμβει ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος του είπε: «Εκατέρωθεν είναι αδιάβαστοι. Η κα Βαγενά θα ξεκουραστεί τώρα». Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι ακόμα κι αν έκαναν λάθος οι Financial Times γιατί δεν επανόρθωσαν; Και απαντώντας σε σχόλια βουλευτών της ΝΔ ότι οι Financial Times στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση είπε σκωπτικά: «Ναι, στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι έχουμε στην τσέπη τους Financial Times. Και ρωτάμε ο ένας τον άλλο: “σύντροφε μήπως έχεις τους Financial Times;”»

Keywords
Τυχαία Θέματα